Publicitat
Barcelonès · 11 de Juliol de 2011. 15:05h.

CiU es fa un embolic amb la plaça de les Glòries

El tinent d'alcalde d'Urbanisme rectifica l'alcalde i diu que el projecte tirarà endavant

CiU es fa un embolic amb la plaça de les Glòries

La Plaça de les Glòries el 2008, abans de la "deconstrucció"

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Antoni Vives, ha anunciat al diari La Vanguardia que no es pararà el projecte ja aprovat i pactat de reforma de la plaça de les Glòries. Aquestes afirmacions de Vives, rectifiquen les afirmacions del regidor Eduard Freixedes i del mateix alcalde Xavier Trias, que no considera "prioritari" enderrocar l'anell viari de Glòries, en un moment de crisi econòmica, perquè els limitats fons públics aconsellen concentrar els recursos en altres assumptes.

En conèixer la postura de CiU, les associacions de veïns de Sagrada Família, Poble Nou, Clot-Camp de l'Arpa i Fort Pienc van emetre un comunicat conjunt en què van mostrar el seu "total desacord" amb la proposta del nou govern municipal de CiU de paralitzar l'enderrocament de l'anell viari de la plaça de les Glòries.

En aquest sentit, la portaveu socialista, Assumpta Escarp, ha denunciat que "en política, les idees s'han de tenir clares i seria bo que els regidors no es contradiguessin i defensin la mateixa línia d'actuació municipal". "Ara mateix no sabem qui mana", ha subratllat.

En qualsevol cas, la regidora socialista ha qualificat de "bona notícia que CiU s'hagi desdit de la idea d'aturar la transformació de Glòries saltant-se la unanimitat institucional i els acords amb veïns i parts implicades en el projecte".

"Felicito Xavier Trias o a qui correspongui del govern municipal per aquest canvi d'opinió respecte a Glòries i, dic a qui correspongui, perquè no acabo de veure clar qui és qui mana a l'Ajuntament de Barcelona", ha ressaltat.

Per la seva banda, la portaveu del grup municipal Popular, Àngels Esteller, ha demanat que, "la reforma de la Plaça de les Glòries no es converteixi en el projecte dels despropòsits". Esteller ha assenyalat que "primer amb els retards de Jordi Hereu i ara amb els canvis de criteri de Xavier Trias, els veïns dels entorns de les Glòries estan pagant la indefinició de dos governs municipals cap a aquest projecte".

En aquest sentit, la regidora Popular ha recordat que "a més d'eliminar el 'scalextric' de la Plaça de les Glòries, hi ha un total de 19 equipaments projectats per construir que no es poden aturar perquè són molt necessaris per als barris limítrofs d'aquesta zona de la ciutat, entre els quals destaquen 600 habitatges públics i equipaments socials".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Almogàvar, La Sagrera, 13/07/2011 - 20:53

A mi em passa el mateix que a CiU, cada vegada que passo per la plaça de les Glòries, està tant desgavellada que em foto un embolic.

#1 Marc3, Barcelona, 11/07/2011 - 15:33

Que no tirin això de les Glòries. El trànsit d'entrada i sortida és prou complicat com per a sobre fer-ho més difícil. Prou de collonades i política anti-vehicles. Si ho han de tirar, que primer donin alternatives als conductors. Qui no vulgui veure cotxes, que se'n vagi a viure al Pirineu.

#1.1 tomas, barcelona, 12/07/2011 - 12:32

segurament tu deus venir a treballar amb el cotxe i deus estar indignat, collons quina colla

#1.2 jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, barcelona, 12/07/2011 - 14:54

El Marc es d´aques ts que va apixar amb cotxe el que no veig que digui es alguna alternativa als colapses, ahhh clar espera que n´hi hagi per culpar als politics dels colapses a >Mexic ja no deixen circular els caps de setmana apa noiet agafa el metro inutil