Publicitat
Alt Penedès · 14 de Març de 2009. 10:24h.

CiU i la CUP fan dimitir l'alcalde socialista

Front comú dels dos partits en una moció de censura, que depén d'ERC, contra Marcel Esteve

CiU i la CUP fan dimitir l'alcalde socialista

Marcel Esteve

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, el socialista Marcel Esteve, deixarà el proper dilluns el càrrec que ocupa des de l'any 2004, per l'amenaça d'una moció de censura, promoguda per CiU amb el suport de la CUP. Esteve, que serà substituït pel també socialista Francisco Romero, ha governat en minoria, amb els vuit regidors del PSC.

La moció de censura ha estat impulsada per CiU, també amb vuit regidors, i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP, dos regidors) ha decidit donar-li suport. Per a que prosperi, a CiU i CUP els fa falta el suport d'un altre regidor per a sumar majoria. L'únic regidor d'ERC ja ha anunciat que no decidirà res fins a l'assemblea que han de celebrar el proper 28 de març. Si triomfés la moció, desbancaria al PSC de l'ajuntament de Vilafranca per primera vegada des de la recuperació dels ajuntaments democràtics.

A les municipals del 2007, el PSC va ser el partit més votat, però amb només 200 vots més que CiU. La resta de l'oposició es va fragmentar entre els dos regidors de la CUP, un del PP, un d'ICV i un d'ERC. Finalment, els socialistes es van quedar governant en minoria. La falta d'acord de Govern s'ha vist reflectida en la impossibilitat d'aprovar el pressupost pel 2009.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 jaume, Reus, 15/03/2009 - 16:22

Marta, pots repetir amb altres paraules allò que vols dir, és que no se t'entèn. Per cert, q hi tena a dir del pacte entre espanyolistes de PP i Ciutadans, o del PP i del PSE a Euskadi.

#12 Margareth, Mollerussa, 15/03/2009 - 00:10

Mollerusso, quin nom més curiós...

#11 Mollerusso, Margaretho, 14/03/2009 - 23:20

L' "esquerra independentista" de ERC i l'esquerra biopija de ICV sempre de la maneta de PSC-PSOE. De Vilafranca, a Barcelona, de Tarragona, a Girona, de les diputacions de Lleida i Tarragona a Madrid. A tot arreu.

#10 Margareth, Mollerussa, 14/03/2009 - 23:13

La \"extrema esquerra\" de la CUP sempre de la maneta de CiU. De Cardedeu a Vilafranca...

#9 Pere, BCN, 14/03/2009 - 18:01

No cal que us preocupeu aquestes espanyolets, que ERc donarà suport a l'amo i votarà en contra de la moció, és a dir, a favor del PSOE. Ja que les cadires que tenen al gover són massacomodes.