Publicitat
Vallès Occidental · 18 de Novembre de 2009. 13:58h.

CiU no deixa el pavelló per fer una festa sobiranista

Al·leguen que no poden "vincular-se" al referèndum de Sant Cugat

CiU no deixa el pavelló per fer una festa sobiranista

L'alcalde Recoder, en una imatge d'arxiu

CiU de Sant Cugat ha denegat a la comissió organitzadora de les consultes concedir un espai públic per a realitzar la festa de cloenda prèvia a les consultes sobiranistes del dia 13 de desembre, malgrat que es va posicionar a favor d'aquestes consultes. CiU argumenta que l'ajuntament ja va declarar que es mantindria al marge, però els organitzadors apunten que "mantenir-se al marge vol dir no intervenir-hi".

Com que Sant Cugat és el municipi més gran dels 150 que celebraran la consulta el 13-D, la coordinadora nacional havia acordat que fos en aquesta ciutat on, dos dies abans, es fes la festa de cloenda global, amb actuacions musicals, i que hi concorressin la resta dels 150 municipis.

En aquest sentit recorden que "qualsevol entitat demana un espai se li ha de cedir si compleix els requisits establerts per la normativa. Cedir un espai a una entitat per a un acte de qualsevol mena no vol dir que l'Ajuntament s'hi vinculi. Un acord de vinculació o no vinculació amb una activitat d'una entitat cívica no pot excloure les normes de l'Ajuntament en relació a la concessió de l'espai públic que té regulat".

"Negar aquests drets, a banda de suposar un incompliment de les normes o ordenances del consistori, discriminant a una entitat, suposaria per contra prendre una actitud contrària als actes, cosa que també s'oposaria a l'acord de no vinculació". "La consulta és una activitat duta a terme per una entitat cívica privada. No es tracta pas d'una consulta feta per l'Ajuntament. Per tant, tota aquesta argumentació no té cap mena de sentit".

Els organitzadors consideren que "la petició de l'espai és per a una activitat pròpia de l'entitat promotora i no té res a veure ni amb l'Ajuntament ni amb l'acord que van prendre, que va ser per iniciativa de les forces polítiques del consistori",.

També denuncien que "l'Ajuntament està discriminant les entitats, ja que condiciona la concessió d'espais públics en base a valorar els actes que s’hi fan. Això és un acte de discriminació que atempta contra la llibertat d'expressió i contra el dret d'associació escollit a l'article 22 de la Constitució". "També atempta contra el que es disposa als articles 10 i 11 de la Convenció Europea dels Drets de l'Home", lamenten.

"No es pot entendre de cap manera que atorgar un espai públic en base a una reglamentació adreçada a totes les entitats de la ciutat pugui representar un acte del propi Ajuntament que es relacioni amb un acord que no té res a veure amb una activitat d’iniciativa privada. Hi hauria contradicció si l'Ajuntament donés suport a l'activitat facilitant mitjans materials i humans extraordinaris, cosa que no fa".

"Una cosa és l'Ajuntament i una altra és una actuació d'unes entitats privades que no tenen res a veure i, per tant, tampoc no tenen cap relació de causa ni efecte. Cedir un local o espai públic a un tercer no implica que l'Ajuntament estigui d'acord o en desacord amb el que fa un tercer. Si nega el local per a l'acte que es farà el que està fent no és un acte de neutralitat, sinó un acte contrari que sí que vulneraria els actes propis, ja que el sentit de l'acord és mantenir una actitud de neutralitat", afegeixen.

"Sí que l’acte no entraria dins del seu àmbit competencial si fos l’Ajuntament qui el promogués, però és perfectament legal si l’organitza una entitat privada. Això mateix ho va manifestar públicament la Fiscal Superior de Catalunya, senyora Teresa Comte. La denegació podria ser recorreguda pel procediment contenciós administratiu de protecció dels drets fonamentals".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 carme, sant cugat del vallès, 19/11/2009 - 08:18

la notícia no es correcta. Soc de la Plataforma que organitza el referèndum, i el que ha denegat l'ajuntament és el lloguer del pavelló per fer una festa final de campanya, no per fer-hi el referèndum. Tenim tots els col·legis electorals en loc

#5 josep, Sant Cugat, 18/11/2009 - 23:37

JJ...el referendum es farà en entitats privades, o sigui que abans d'escriure, documentat.
El que es volia era llogar el pavelló per a fer una festa i un concert. Això també ho has de prohibir?. això és censura pura i dura.

#4 josep, Sant Gervasi, Barcelona, 18/11/2009 - 23:17

És el gran problema de CIU. Molt nacionalista de boca però a l'hora de la veritat, res de res. I sobretot amb el RECODER, més proper al PPC que no pas a l'independentisme. 23,, 23 llargs anys i ni un pas cap a la independència. Comença a ser hora.

#3 jj, sant cugat del valles, 18/11/2009 - 19:14

el referendum ha de fer se en una entitat privada, i aixo els organitzadors ho saben, son ganes de emprenyar i prou

#2 Lliures de sectaris, Barcelona, 18/11/2009 - 18:04

"No cola", sectari de CiU: Pper què no ho dius tu, això, en lloc de ficar-te amb l'e-notícies? Què tenen a veure les consultes amb això? Aquesta és la veritat que et cou, que es digui que el teu és un partit tan botifler com el PSC i el PPC.