Publicitat
Vallès Oriental · 10 de Juliol de 2013. 08:18h.

CiU porta a Anticorrupció la gestió de Granollers Promocions

Detecta irregularitats en la compra d'uns terrenys adquirits el 2008 per la societat municipal

El grup municipal de CiU a Granollers ha portat davant la Fiscalia Anticorrupció les irregularitats detectades en la compra d'uns terrenys adquirits el 2008 per la societat municipal Granollers Promocions (GPSA) per poc més de tres milions d'euros que en l'actualitat s'ha taxat entorn als 800.000 euros.

CiU ha pres la decisió després que el regidor d'Urbanisme, Jordi Terrades (PSC), anunciés la dissolució de l'empresa. El principal partit a l'oposició considera que el balanç final del 2012, amb pèrdues de 2,9 milions, acumulades als set milions d'exercicis anteriors, desperta nombroses incògnites i possibles irregularitats que han de ser investigades.

Com a conseqüència de les irregularitats denunciades per CiU a GPSA la dissolució de l'empresa està paralitzada ja que no disposa de majoria per a la seva execució. Pel que fa a la compra dels terrenys objecte de la denúncia, a la Bòbila, a prop de l'Estació, CiU recorda que el 2008 es va aprovar la seva adquisició amb només quatre dels nou membres del consell d'administració.

Així mateix, al·ludeixen a un document únic que no anava acompanyat dels estudis preceptius i al fet que el primer pagament es realitzés un mes abans que el consell d'administració aprovés la seva adquisició.

No obstant, CiU considera més greu el preu que va pagar Granollers Promocions per la finca. Es va adquirir per 3,1 milions i després va passar a un milió, segons el pla parcial de la zona fins que una nova valoració encarregada per CiU la va devaluar fins als 838.000 euros. Consideren doncs que la finca de la Bòbila es va adquirir a un preu exagerat al marge del mercat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat