Publicitat
Alt Penedès · 24 de Juliol de 2008. 21:00h.

CiU s'avança amb la vegueria del Penedès

Han presentat una Proposició de llei de reconeixement com a àrea funcional de plannificació

CiU s'avança amb la vegueria del Penedès

Oriol Pujol, Joan Raventós i Josep Rull

El portaveu del grup parlamentari de Convergència i Unió, Oriol Pujol, i els diputats de CiU, Joan Raventós i Josep Rull, han entrat aquest dijous al registre del Parlament una Proposició de llei de reconeixement del Penedès com a àrea funcional de planificació. Tal com ha explicat Joan Raventós, “aquesta proposta que avui presentem és l’única que d’aprovar-ne en el Parlament pot donar garanties de què el Penedès tindrà l’àmbit de planificació, que tant ha reivindicat, com a pas previ al que ha de suposar posteriorment l’assoliment de la vegueria del Penedès”. La iniciativa de CiU pretén la modificació de l’article 2 de la Llei 1/1995, per la qual s’aprova el Pla territorial general de Catalunya i de l’article 12 de la Llei 23/1983, de 21 de novembre, d’ordenació territorial.

Raventós ha recordat que ja en la legislatura anterior Convergència i Unió va presentar una proposta que instava al Govern a fer l’àmbit però no es va poder fer perquè la legislatura va acabar abans d’hora. En la present legislatura, el passat 5 de desembre de 2007, es va aprovar una nova proposta de resolució de CiU que instava al Govern a crear l’àmbit i que el tripartit va tornar a incomplir. “Davant els reiterats incompliments del tripartit, CiU ha optat per presentar una proposta de modificació de la llei de l’actual Pla Territorial General de Catalunya i de la Llei d’Ordenació Territorial en la qual es proposa la creació d’un nou àmbit, el del Penedès, comprés per l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia excepte els municipis de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfolit de Riubregós, els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí de Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Rich, Vegueria Penedès, 25/07/2008 - 16:32

Pena? Com a molt la faran ells, nosaltres lluitem pel que volem. Al final cadascú recollirà el que es mereixi, i si ERC n'acaba pactant 7 espero (com a votant d'ERC ho dic) que s'enfonsi ben endins en la seva pròpia merda.

#1 joan, Vilafranca, 25/07/2008 - 00:48

Quina pena que feu. No tindreu vegueria. ERC ha pactat amb el PSC que només 7.