Publicitat
Maresme · 13 de Novembre de 2010. 11:52h.

CiU vol aturar el dragatge de les platges

Benet Maimí creu que “caldrà pactar les alternatives per regenerar-les"

CiU vol aturar el dragatge de les platges

Benet Maimí, en una foto d'arxiu al Parlament

El diputat maresmenc, Benet Maimí, ha proposat estudiar accions menys agressives per regenerar el litoral i evitar l’erosió costanera del Baix Maresme. "Cal aturar l’acció dels vaixells-draga com a fórmula per regenerar les platges del litoral malmeses pels temporals", ha manifestat. En aquest sentit, ha dit que “caldrà pactar les alternatives per regenerar les platges” amb els principals afectats els representants del territori.

Així, la federació nacionalista, si arriba al govern de la Generalitat, es compromet a "paralitzar qualsevol acció que es pretengui efectuar sobre les platges que no hagi estat pactada amb el representants municipals i els agents implicats, com es consideren els sectors turístic, pesquer i social". En primera instància, CiU vol "aturar el dragatge del fons marí per regenerar el litoral maresmenc i cercar fórmules menys agressives".

El diputat maresmenc tampoc descarta, en un futur proper, estudiar a fons la proposta que ha emès l’ajuntament de Cabrera de Mar centrada en la instal·lació d’espigons submergits en paral·lel a la costa i que segons una acreditada empresa d’enginyeria marítima "no és una utopia".

“La gestió del litoral costaner ha d’anar acompanyada del consens amb les parts implicades” ha manifestat Benet Maimí i evitar el que s’ha fet fins ara "ignorant la veu dels afectats i imposant sistemes de regeneració agressius que afecten molt negativament la temporada estiuenca i malmeten l’equilibri mediambiental del fons marí".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Rafael, Barcelona, 15/11/2010 - 12:05

Jo li diria al Sr. Maimí que es mirés aquest video amb els efectes dels espigons submergits... http://www.youtube.com/watch?v=JeZsISurAOc