Publicitat
Vallès Oriental · 24 d'Abril de 2013. 15:40h.

Condemnat per malversació de fons l'alcalde de Parets

Pena de tres mesos de presó per a Sergi Mingote (PSC) i el seu antecessor en el càrrec

Condemnat per malversació de fons l'alcalde de Parets

Mingote, al centre de la imatge

Un jurat popular ha declarat culpables - per vuit vots a favor i un en contra - l'alcalde de Parets del Vallès (Barcelona), Sergi Mingote (PSC-PM), i el seu antecessor del mateix partit, Joan Seguer, d'haver pagat amb fons de l'Ajuntament un informe cal·ligràfic per conèixer l'autoria d'uns anònims, fet que podria constituir un delicte de malversació de fons públics.

El veredicte, després de dos dies de judici a l'Audiència de Barcelona, considera que Mingote i Seguer són culpables perquè el pagament "no respon a l'interès públic del municipi", tot i que el 2011 els dos acusats van reemborsar els 1.847,10 euros que va costar la prova .

El jurat ha desestimat un indult per a tots dos -han votat tres a favor i sis en contra-, i ha valorat que la carrera pública comporta crítiques, pel que creuen que els anònims podrien haver-se rebut.

El 2006, i després de rebre tres anònims, Seguer i Mingote van encarregar a un expert cal·ligràfic realitzar una comprovació entre aquestes notes anònimes i diversos documents públics escrits per la líder de NOPP, Rosa Martí, per determinar si les seves sospites sobre l'autoria d'aquestes eren certes.

L'informe, que relacionava Martí amb els anònims, va ser pagat amb fons de l'Ajuntament mitjançant una transferència bancària, i es va presentar en una roda de premsa davant dels mitjans de comunicació en període preelectoral.

Després del veredicte, el fiscal va demanar cinc mesos de presó i cinc d'inhabilitació -l'acusació particular, un any-, una multa de 1.062 euros i la suspensió de feina i sou durant dos mesos i 29 dies, mentre que la defensa ha declarat la seva innocència i ha anunciat que recorrerà.

L'Audiència de Barcelona ha rebaixat a mes i mig el temps de suspensió de càrrec públic de l'alcalde de Parets del Vallès, després de valorar que va tornar a l'Ajuntament els 1.847,10 euros i que el procés judicial s'ha demorat durant més de sis anys, segons la sentència.

A més, s'ha reduït a tres mesos la pena de presó i a 300 euros la multa per l'alcalde i per al seu antecessor en el càrrec, Joan Seguer,-condemnat al mateix temps d'inhabilitació també per malversació de fons públics-, però previsiblement no entraran a la presó en no tenir antecedents.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Calígula, girona, 24/04/2013 - 20:30

Pues vaya con la justicia, en algunos casos actuan escrupulosamente y en otros como por ejemplo chivatazo a ETA, ERES de andalucía, ETC... se lo piensan tres veces y al final no hacen nada. Qué pais de desgraciados.