Publicitat
Barcelonès · 11 de Juny de 2010. 17:10h.

Contradiccions de CiU i ERC amb el burca

El PPC lamenta que "no recolzin la seva prohibició a Barcelona"

Contradiccions de CiU i ERC amb el burca

Un burca a Catalunya. (Foto: TV3)

La portaveu del grup municipal Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Angeles Esteller, ha lamentat que "tots els grups municipals hagin rebutjat la proposta del Partit Popular a la Comissió de cultura per prohibir l'ús del burca i el niqab al carrer i espais públics de la ciutat, a atemptar contra la dignitat de la dona i ser contrari als principis i valors del nostre marc de convivència.

En aquest sentit Esteller demana la modificació de l'Ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l'espai públic de Barcelona que reguli ". Paral.lelament, ha reclamat "posar en marxa les accions de sensibilització i formació pertinents cap a tots aquells col·lectius socials de la ciutat, per garantir el respecte a la dignitat de la dona, juntament amb els valors de plena igualtat i convivència".

Així mateix ha afegit que "tenim un marc de convivència basat en principis com la llibertat i dignitat en la nostra societat que han de respectar els que viuen a la nostra ciutat. Per això, l'Ajuntament ha d'actuar per impedir l'ús del burca i el niqab, ja que atempta contra la dignitat i la llibertat de les dones, amagant el seu rostre, discriminant i negant la seva igualtat i impedint la seva inserció social ja que actuen com una barrera d'aïllament social".

La regidora ha recordat que "des del grup Popular portem defensant aquesta proposta des de l'any 2007, es va tornar a reclamar en comissió el passat mes de maig rebutjat pels grups municipals, amb el pretext d'elaborar un estudi i informe sobre l'ús del burca i el niqab a Barcelona i ara ha tornat a presentar a la Comissió de Cultura, Educació i Benestar Social de l'11 de juny ". Esteller ha denunciat que "si el 2007 s'hagués acceptat la prohibició d'aquesta peça, Barcelona hauria estat la ciutat pionera en aquesta iniciativa i ara, es tracta que no sigui l'última".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat