Publicitat
Osona · 7 de Febrer de 2011. 10:40h.

Cremen una senyera a Prats de Lluçanès

Durant la commemoració de l'incendi que van provocar les tropes de Felip V el 5 febrer 1714

Cremen una senyera a Prats de Lluçanès

L'abans i el després de la senyera

Uns desconeguts han cremat la senyera que penjava del campanar de Prats de Lluçanès, que commemorava l’incendi que va patir el poble el 5 de febrer del 1714 per part de les tropes de Felip V, i del qual resultaren cremades gran part de les cases que hi havia. Per recordar aquest fet cada any la gent puja al campanar a tocar les campanes i s'engalana els balcons amb banderes.


Segons s'informa en el bloc del periodista Jordi Pey, "aquest matí, cap a quarts de set, segons han dit uns veïns, algú ha incendiat aquesta senyera i les flames han anat pujant fins cremar-la tota".

En aquest sentit, apunta que "la gent de Prats es mostrava indignada i més pel significat que té aquesta diada a la vila. Per aquest motiu crec que és bo que doneu a conèixer aquests fets. Perquè ens sentim d’alguna manera altra vegada agredits, en uns moments que Catalunya torna a ser atacada pels de sempre i per altres que s’hi afegeixen".

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#40 Titani, Catalunya, proper estat d'Europa, 08/02/2011 - 21:12

A tota aquesta tropa espanyolista anticatalana que pregunta perquè es cremen banderes espanyoles, la resposta és ben senzilla: mentre Catalunya estigui sotmesa i segrestada sota domini espanyol, que no s'estranyin, no en volem de banderes rojigualdes invasores.

#39 Jordi, bcn, 08/02/2011 - 20:24

el pepe d'andorra utilitza la demagògia de la caverna espanyola, això que dius és propi del que es diu a espanya i a intereconomia per tal de dividir com han fet sempre a on poden com a valència per exemple, x cert si de veritat vius a andorra parla una de les dos llengüesoficials x adaptació

#38 ADÉU espanya, ALLIBERAMENT, 08/02/2011 - 15:18

Cap agressió sense resposta.
Prou atacs a la nostra economia, Prou espoli fiscal i dèficit d'inversions, Prou atacs a la nostra llengua i cultura, Prou atacs al nostra sistema educatiu, Pru atacs a les nostres festes i tradicions, Prou submissió política del nostre poble

#37 Toni, BCN, 08/02/2011 - 13:31

Pero qué dices? Tú sabes lo que es un nazi? Deja tu odio y tu rabia hacia un lado y cuando hables de CATALUNYA, límpiate la boca.

#36 pepe, andorra, 08/02/2011 - 11:08

joer, leyendo los comentarios solo puedo decir q en la Region de Cataluña hay mucho ultra catalanista radical producto del adoctrinamiento en las escuelas, no tienen ni idea de historia y se creen lo q les han dicho sus "profes". SOIS NAZIS ULTRAS CATALANISTAS, mucho peores q los españolistas.