Publicitat
Pallars Jussà · 27 de Març de 2012. 19:53h.

Defensa tanca l'Acadèmia de Talarn

El ministre Pedro Morenés assenyala que "hem de veure exactament on invertim millor els diners"

Defensa tanca l'Acadèmia de Talarn

El rei Joan Carles I, a Talarn, en una foto d'arxiu

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha reclamat a l'Exèrcit de Terra que revisi quins centres de formació són "absolutament necessaris i amb gran utilització" amb la finalitat que els que no ho siguin, com l'Acadèmia de Suboficials de Talarn siguin "congelats".

Morenés, en declaracions a RNE, ha assenyalat, però, que la decisió de tancar la instal·lació militar del Pallars Jussà el proper mes de juliol encara no ha estat presa. "Hem de veure exactament on invertim millor els diners, com ho gestionem millor, això porta a situacions com la de l'Acadèmia de Suboficials".

La suspensió de les activitats a l'Acadèmia de Talarn és una proposta que el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit farà al cap de l'Estat Major de la Defensa, i aquest, al seu torn, al mateix ministre, "qui prendrà les decisions oportunes en el seu moment, quan tinguem un escenari pressupostari fixe".

Per la seva banda, l'alcalde de la vila pirenaica, Lluís Oliva, ha dit que el tancament de l'Acadèmia suposaria la pèrdua de 800 llocs de feina, 300 directes i 500 d'indirectes. Oliva ha afegit que hi ha famílies que depenen "exclusivament" del centre de formació militar.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 pepe, talarn, 21/02/2013 - 13:34

me parece muy bien que la cierre , por el trato que dan a los militares . No los quieren , solo quieren su dinero... asi que ojala se hunda esa zona y vivan de lo que trabajen y no de lo que roben .

#9 masparados.son, Ciudad jardín, 17/10/2012 - 02:26

Desde luego siempre nombran ministro de Defensa al que tiene el coeficiente más cortito de la clase .
¿Por qué el ministro no le pone lo que hay que poner y cierra definitivamente la Academia y luego la vende o demuele.
De esta manera liberará a 800 "esclavos" al servicio del Estado Español.

#8 tony, manresa, 29/03/2012 - 02:45

a Catalunya servir fins a morir, s'escriurà ara en la conca de Tremp, espero que ara no demanin mes ajudes per aquest tema perquè és el que els seus dirigents sempre han desitjat almenys quan io vaig esser al 89

#7 ccc, bcn, 28/03/2012 - 13:46

el meu pare va fer les milícies universitaries allà, crec, recordo q em va explciar com cantaven la font del gat als 60. Ho sento per la gent que es queda a l'atur, èro no puc evitar somriure quan sento a un alcalde de Reagrupament demanar q l'exercit Espanyol es quedi a Catalunya.

#6 jajajajajaajajaaaaa, Barcelona, 28/03/2012 - 11:39

en Tremp, deben de estar de luto.....practiamente vivien de ellos, mas paro para al comarca.....tanto tocar los cojones con las banderitas, es mejor invertir en Aragon o Valencia...muy bien ahora podran hacer aquelarres masturbadores cuperos en la casern abandonada...molt maco