Publicitat
Baix Ebre · 30 de Desembre de 2011. 13:49h.

Deltebre declara les festes taurines Patrimoni Immaterial

La proposta ha estat aprovada per tots els grups municipals (ERC, CiU, PSC i PP)

Deltebre declara les festes taurines Patrimoni Immaterial

Imatge de les festes taurines

L'Ajuntament de Deltebre ha celebrat aquest divendres l'últim plenari de l'any en el qual s'ha declarat els actes taurins que se celebren amb motiu de les festes majors patrimoni cultural immaterial.

La proposta que s'ha aprovat ha estat subscrita per tots els Grups Municipals (ERC, CiU, PSC i PP) amb l'objectiu declarar els actes taurins que se celebren a Deltebre com a Patrimoni Cultural Immaterial del Municipi de Deltebre, d'acord amb les disposicions contingudes en la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial de la Unesco.

Aquesta declaració destaca que la celebració de festejos taurins és una "tradició de molts anys plenament arrelada" al municipi de Deltebre, motiu pel qual "formen part del seu patrimoni immaterial". Aquesta declaració serà ara comunicada al departament de Cultura de la Generalitat i al Consell de Patrimoni Històric per tal que les festes taurines que se celebren a Deltebre siguin inscrites com a elements integrants de l'Inventari del patrimoni Cultural Immaterial de la Catalunya i de l'Estat espanyol.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#16 Arnau, amposta, 04/01/2012 - 09:20

Molt bona notícia per als bous i molt mala notícia per la dictadura-secta vegana i les seues comparsses. La vista de l'espectacle en directe i sobretot els bous al dia i anys següents a les finques en perfecte estat desmenteixen les traumes i fòbies dels sectaris veganos.

#15 angel, cardedeu, 02/01/2012 - 20:21

ERC´s PSc´s= esquerres de ECS

#14 Desperta Ferro, Ribagorça, 31/12/2011 - 17:52

Els bous són toros capats?

#13 Pere, Tortosa, 31/12/2011 - 10:13

Els bous son patrimoni cultural inmaterial a les terres de l'Ebre. Això no ho dubta ningú (llevat de 4 ignorants) aquí al territori. Per tant no es d'extranyar que s'aprovin aquests tipus de declaracions. I més veien les mentides,insults (velats ó no) i demagògies que arriben de la ignorant urbe.

#13.1 Xus, Tarragona, 02/01/2012 - 08:37

És veritat els qui no pensem com tu som uns ignorants. Visca el pensament únic!!

#12 CARLES , AMPOSTA , 31/12/2011 - 09:09

Bé per l'ajuntament. No sería just (sobretot per als bous) que per culpa de la ignorància i fòbia pixapina els animals hagin de morir degollats a un escorxador abans de complir 1 any de vida (es lo que diu la llei que s'ha de fer amb tots els bous a Europa desde les "vacas locas") i sense lluita.