Publicitat
Segrià · 26 de Gener de 2011. 12:52h.

Demanen dedicar un carrer a Felip V

Una escissió de Plataforma per Catalunya vol que es reconegui "les seves aportacions"

Demanen dedicar un carrer a Felip V

Felip V

El Partit per Catalunya (PxCat), escissió de la ultradretana Plataforma per Catalunya, vol que Cervera (Lleida) reconegui amb un carrer o una plaça al monarca Felip V "per les seves aportacions a la ciutat".

Després de la Guerra de Successió, al segle XVIII, Felip V va promulgar els Decrets de Nova Planta, que, entre altres qüestions, van suposar l'abolició de les institucions catalanes i van establir el castellà com a llengua oficial.

Felip V, a més, per premiar el suport que li va brindar la ciutat de Cervera durant la Guerra de Successió, va manar construir una universitat en aquesta localitat de Lleida i suprimir les altres sis existents fins llavors a Catalunya.

Per al PxCat, que compta amb dos regidors a l'Ajuntament de Cervera, resulta "incomprensible" que aquest monarca "que tant va fer" per la ciutat no tingui "un mínim de reconeixement d'acord" amb la seva aportació.

"No és de justícia que a dia d'avui Cervera no hagi correspost com és de justícia a qui va fer la major aportació mai feta en la nostra ciutat", assenyala en un comunicat el president de PxCat, Mateu Figuerola.

El PxCat presentarà una moció en el pròxim ple municipal perquè es dediqui una plaça o un carrer a aquest monarca

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 FART D\'ESPANYOLS INTOLERANTS, LLEIDA, 26/01/2011 - 20:05

ATENCIÓ!ATENCIÓ!... TARUGOS ESPANYOLS OPINANT D'HISTÒRIA...

#15 Jordi, Zaragoza, 26/01/2011 - 19:42

Y lo voy a repetir por tercera vez, a ver si lo entienden de una pu... Nada, es inútil: lo dejo por imposible.

#14 Jordi, Zaragoza, 26/01/2011 - 19:28

Y al Carles de Gerona: antes que ese señor cometiera asesinatos en toda Cataluña, los vigatans del archiduque Carlos ya habían hecho una limpieza de todo botifler que encontraron después de la batalla de Montjuic en 1705. Parece que ese detalle no sale en los libros de historia catalanes. Lástima.

#13 Jordi, Zaragoza, 26/01/2011 - 19:22

Al ignorante que ha escrito el artículo: los Decretos de nueva planta NO establecieron el castellano como lengua oficial en Cataluña. Ya sé que es más fácil repetir como gilipollas lo que dicen los demás que leerse los decretos, con lo que cansa, pero es así.

#12 Cletus, Barna, 26/01/2011 - 19:15

Aquests de CCC tenen un sentit de l'humor força original. Provocadors impenitents. Proposo que els dediquem un carrer, el de l'oxímoron impossible (ni convivència, ni ciutadana ni cívica).