Publicitat
Gironès · 22 d'Abril de 2009. 11:30h.

Denuncien enverinament de gossos a Salt

Un veí retreu la poca col·laboració de la policia municipal i l'Ajuntament

Denuncien enverinament de gossos a Salt

Un gos enverinat en una imatge d'arxiu

El veí de la localitat gironina de Salt, Ferran Magret, ha denunciat en una carta adreçada als mitjans de comunicació que la seva gossa Nuska ha estat enverinada en ingerir uns fideus col·locats enmig del carrer i ha lamentat la poca ajuda que va rebre de la policia local de la localitat.

"El passat diumenge 12 d’Abril a les 10 hores estàvem passejant els gossos lligats abans d’arribar al safareig de les dones a les deveses de Salt i al racó dret del marge hi havia exactament 4 llocs amb menjar enverinat (fideus amb carn que s’han portat a analitzar) separats entre sí una distància aproximada de 3 metres. Llavors la meva gossa Nuska va menjar solsament 2 fideus dels esmentats anteriorment ja que vam intercedir amb la resta. Un cop menjats aquests dos fideus la gossa es va començar a trobar malament i va començar a produir-se els primers atacs epilèptics", explica.

"Seguidament ens vam dirigir cap al centre veterinari Vets. No cal dir que durant el viatge l’experiència viscuda va ser aterradora: la gossa no parava de tenir atacs epilèptics molt forts repetidament fent-se les necessitats a sobre, treure barrumera per la boca, tenir el cos més rígid que una pedra, bategar-li el cor a més de deu mil pulsacions per minut... i no continuo perquè només de recordar-ho m’entra angoixa del que va patir la Nuska. De veritat que el que va passar la Nuska no ho desitjo ni al meu millor enemic", recorda.

Ferran Magret es pregunta si "es pot imaginar vostè que enlloc d’un gos, que per nosaltres significa més que una persona, li passa a un nen que està jugant o transitant per aquella zona, es pot imaginar el que li pot passar? Llavors si que la policia municipal es posaria les piles per detenir a l’individu que prepara i col·loca estratègicament el menjar amb verí?".

També lamenta com "un cop arribats al veterinari aquesta li injecta més de 30 injeccions i l’atén amb urgència durant 3 hores. Durant aquest temps la Nuska tenia unes convulsions que ni el més fort dels humans hauria suportat. Només dir-vos que la veterinària va dir que no havia vist mai res igual. Un cop passat aquestes 3 hores es nota certa milloria però poca, ens diu que restarà en observació i que si passa alguna cosa ens avisarà. Ens dirigim al lloc on vam trobar els fideus i truquem a la policia municipal perquè s’hi presentin".

El veí de Salt explica que "els agents fan 4 fotografies i marxen del lloc sense fer res més deixant-nos a nosaltres amb el menjar enverinat tirat pel terra. El que fem nosaltres és amb uns guants recollir-ho. L’endemà aquest verí va ser portat als agents rurals perquè l’analitzessin. Just quan estàvem recollint el menjar ens truca la veterinària i ens diu que la Nuska està agonitzant i que no hi ha solució. Ens dirigim allà i certament la Nuska ja no hi és (gràcies a la injecció que li ha donat la veterinària per no patir més del tant que havia estat patint)".

"A part d’això l’Ajuntament està i estava assabentat de l’enverinament persistit en certes ocasions. La única cosa (i poca cosa) que ha fet l’ajuntament és posar uns cartells minúsculs i informatius de la presència d’enverinaments a la zona. Espero que es pugui agafar aquesta persona i que cap més animal pateixi tant com ho va fer la meva gossa".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 José Antonio, Argentona, 23/04/2009 - 03:09

Le pasa eso a mi perro y vamos... Yo sí que le deseo el sufrimiento de Nuska a alguien, sí: a la "persona" (o "personas") que ha puesto los fideítos envenados...

#5 Léo Taxil, Sin City, 23/04/2009 - 00:54

Això és una notícia per a sortir en un diari?

#4 Edu, Barcelona, 22/04/2009 - 17:00

La gent que tenim animals entenem el patiment que suposa una mort com aquesta. Em meu pèsam per el Ferran Magret i la seva família.

I per cert, totalment d'acord en prohibir l'accés a personatges com el tal Albert.

#3 Seny, BCN, 22/04/2009 - 14:58

E-noticies. Exigeixo amb fermessa que recullin l'ID d'aquest comentari i s'en facin carrec! Això és intolerable!

#2 Mireia, Mollet del Vallès, 22/04/2009 - 13:10

Quina por fan alguns comentaris...mare meva...