Publicitat
Vallès Occidental · 22 de Febrer de 2012. 11:21h.

Denuncien "irregularitats" en les obres del gasoducte

Entesa per Sabadell lamenta "la complicitat dels ajuntaments amb el ministeri"

Denuncien "irregularitats" en les obres del gasoducte

Imatge de les obres

L’Entesa per Sabadell i L’Altraveu de Castellar del Vallès han "detectat irregularitats" a les obres del gasoducte i les han denunciades al Medi Natural de la Generalitat. Entre d'altres, "l'amplada de les franges desforestades no es correspon amb les que hi ha acotades en els plànols del projecte, ni amb les mínimes de 17 i 24 metres que fins ara havien dit els diferents regidors municipals de Castellar i de Sabadell".

"S’han efectuat importants abocaments de terra i troncs als marges propers a la franja de l’obra fora de l’àmbit previst, que han afectant greument el sotabosc"; "s’han tallat arbres gairebé centenaris fora de les franges autoritzades"; "els passos dels torrents i rieres s’estan efectuant al marge de les condicions que l’ACA i la pròpia Declaració d’Impacte Ambiental determina".

"En relació al projecte de restauració dels espais afectats que disposen els respectius ajuntaments, des de novembre del 2011, està pendent d’aprovació per part de la Generalitat i en ell no es contempla cap estudi de detall de les zones del Torrent de Can Deu, de Colobrers, ni Can Bages, tot i que les excavadores ja estan fent les rases per soterrar el tub a la zona de la Torre d’en Turull i Colobrers", afegeixen.

Des de L’Altraveu de Castellar del Vallès i des de L’Entesa per Sabadell "denunciem una vegada més la complicitat amb la que actuen aquests ajuntaments amb el Ministeri, acceptant totes aquestes irregularitats sense emprendre cap actuació legal".

foto2

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Oriol , Caldes de Montbui, 22/02/2012 - 17:44

La immensa rasa que fa Enagas, ja arriba a Santa Eulàlia de Ronçana i al bosc entre Caldes de Montbui i Santa Eulàlia han tallat milers de pins i alzines enormes obrint un pas de molt mes de 24 metres d'ample en molts traus.
Dubto que puguin restituir aquesta destrossa.

#3 Jordi, Matadepera, 22/02/2012 - 15:04

La zona entre Matadpera i Sabadell, fins fa poc era una zona que semblava que et traslladessis a qualsevol comarca d'interior. Fa anys ja van fer el golf del Prat, hi passarà el 4 cinturó, el gaseoducte. No es tracata de ser ecologista, sínó estimar el territori. D'aquell Vallès no en queda res....

#2 Marc3, Barcelona, 22/02/2012 - 12:58

Per altra banda, espero que es compleixin les normatives respecte el medi ambient. Be pels grups ecologistes.

#1 Marc3, Barcelona, 22/02/2012 - 12:57

aqui el q han d fer quan acabin es q la carretera tingui 2 carrils per sentit, cada dia hi ha mes transit i un dia hi haura un accident greu. i de passada, que allarguin el carril bici. tal com esta la carretera ara es un perill

#1.1 jordi, Matadepera, 22/02/2012 - 15:02

Dos carrils per aquella carretera, és una bajenada. Si hi ha trànsit és pq molt gent va a Terrassa utilitzant aquesta carretera. El carril bici que hi ha està al costat de la carretera, no entenc a la gent que hi passeja tenint a 100 metres el bosc de can deu, la gent ha descobert el bosc fa 4 dies.

#1.2 Marc3, Barcelona, 22/02/2012 - 15:48

Sí, Jordi, una bajanada, això ho expliques als familiars de la propera víctima mortal que no trigarà massa. El carril bici acaba a Sant Julià, a menys de meitat de trajecte. Com bé dius es pot fer cicloturisme per Can Deu o per l'altra banda (Mas Canals).