Publicitat
Barcelonès · 15 de Febrer de 2013. 17:29h.

Denuncien l'adjudicació d'un contracte "irregular" a una dirigent del PSC

L'Ajuntament de Badalona diu que es va signar per un import superior als 600.000 euros

Denuncien l'adjudicació d'un contracte "irregular" a una dirigent del PSC

Garcia Albiol, en una imatge d'arxiu

L'Ajuntament de Badalona demanarà explicacions al PSC per l'adjudicaió d'un contracte "irregular" a una dirigent del partit durant l'any 2005, quan el consistori estava en mans dels socialistes.

El govern municipal encapçalat ara per l'alcalde Xavier Garcia Albiol ha emès un comunicat en el qual assegura que aquest contracte va ser adjudicat a la germana de la persona que apareix presumptament implicada en els casos d’espionatge de l’empresa Método 3.

"La Junta de Govern Local va convocar un concurs l’any 2005 per adjudicar el contracte de defensa jurídica de l’Ajuntament de Badalona, governat aleshores per la coalició formada pels partits del PSC, ICV-EUiA i ERC. Tres empreses van presentar les seves ofertes a aquest contracte: Rofes Abogados, Price Waterhouse i Anna Villena", expliquen.

"Tot i no tractar-se de l’oferta més econòmica, l’esmentat servei va ser adjudicar per un valor de més de 600.000 euros a Anna Villena, advocada lligada al PSC (va ser la representant d’aquest partit davant la Junta Electoral Provincial a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 2012) i germana de la de la persona que aquests dies apareix presumptament implicada en els casos d’espionatge de l’empresa Método 3", afegeixen. 


Davant d’aquesta adjudicació, les altres dues empreses van presentar recurs contenciós admnistratiu davant del Tribunal de Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en considerar que s’havien produït irregularitats en el procés. El TSJC, en una sentència que va ser ratificada el mes d’abril de 2012 pel Tribunal Suprem, va anul·lar l’acord pres per la Junta de Govern Local que adjudicava aquest contracte d’assessorament.

Segons l'Ajuntament, "l’any 2009 es va tornar a convocar el concurs per adjudicar aquest mateix servei i novament va ser adjudicat a Anna Villena. En l’actualitat aquest contracte ja no és vigent".

"Davant de la gravetat de les acusacions aparegudes en els mitjans de comunicació, el Govern municipal demana que el PSC doni explicacions en les properes hores sobre l’adjudicació que es va fer en benefici d’una dirigent del mateix partit socialista i que el Tribunal Suprem va considerar irregular", afegeixen abans de recordar que Garcia Albiol ja ho va denunciar quan estava a l'oposició.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 -emilio, a, 15/02/2013 - 19:51

Es que ser catalanista es una profesion muy rentable, mas que juez, notario o cirujano. Deberia ser una carrera universitaria por las muchas salidas laborables que tiene.

#1 Roger, Barcelona, 15/02/2013 - 18:44

Això passa perquè els funcionaris ja no manem als ajuntaments. Estem sotmessos a càrrecs de lliure designació i càrrecs "tècnics" que en realitat són de lliure designació. Aquesta gent fa la feina bruta d'interpretar la llei de manera que es puguin saltar la llei de contractes.

#1.1 ccc, bcn, 15/02/2013 - 21:29

totalment d'acord, però us heu deixat. Protesteu si us baixen el sou però no per això