Publicitat
Garraf · 17 d'Agost de 2013. 11:16h.

Denuncien que un municipi d'ICV celebra cinema a la fresca en un espai protegit

L'Associació de Fauna de Cubelles estudia emprendre accions legals contra l'Ajuntament de Cubelles per "l'incompliment flagrant" de la normativa

Denuncien que un municipi d'ICV celebra cinema a la fresca en un espai protegit

Acte celebrat al delta del Foix

L'Associació de Fauna de Cubelles ha denunciat que l'Ajuntament de Cubelles -l'alcaldesa és Mònica Miquel (ICV)- va celebrar el passat dia 13 d'agost una sessió de cinema a la fresca en la zona protegida de la desembocadura del Foix, que està inclosa a la xarxa Natura 2000 de la Unió Europea i està reconeguda com a espai ZEPA (Zona d'Especial Protecció per a les Aus).

Segons aquesta entitat, l'acte, que formava part del programa de la Festa Major del municipi, "incompleix la Directiva europea 2009/147/CE sobre espais protegits i el Decret / 2008, de 15 d'abril de la Generalitat".

En un comunicat, expliquen que amb anterioritat a l'acte, Fauna de Cubelles "va posar en coneixement de l'Ajuntament que aquesta iniciativa incomplia una sèrie de normatives legals a nivell Nacional i Europeu" i que l'Ajuntament -governat per ICV, PSC, CiU i Entesa per Cubelles-  va fer "cas omís d'aquestes normatives". En aquest sentit, lamenten que van realitzar l'acte "contravenint els textos legals esmentats amb total impunitat".

Des de l'associació assenyalen que en aquest espai natural "s'han registrat la presència d'espècies migratòries i autòctones protegides, la qual cosa incrementa el grau d'importància de la zona" i expliquen que "ens trobem en època de criança que augmenta la sensibilitat de les aus a qualsevol tipus de pertorbació de caràcter humà".

L'entitat va requerir la presència dels Mossos durant l'acte, però lamenten que els "van manifestar que no atendrien el requeriment". Davant d'aquest fet, es van posar en contacte amb la Policia Local de Cubelles que també va "refusar atendre també la denúncia de Fauna de Cubelles".

D'altra banda, apunten del perill de celebrar la ssessió de cinema al llit del Foix -canalitza l'aigua procedent de l'embassament- perquè "si s'hagués produït una fuita accidental d'aigües del pantà les conseqüències sobre els assistents a l'acte haurien estat d'extrema gravetat peel corrent que hauria arrasat la zona".

"També es va observar -continuen- que la instal·lació elèctrica, precària en algun cas, es barrejava amb la mala herba seca, generant un alt risc d'incendi no només pr a la zona de protecció si no també per als assistents a l'acte". 

Fauna de Cubelles estudia emprendre accions legals contra l'Ajuntament de Cubelles i els representants municipals de les dues àrees implicades en els fets -regidoria d'espectacles (CiU) i regidoria de medi ambient (ICV)- per "l'incompliment flagrant d'aquestes normatives".

Muntatge de la pantalla

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Pere, Comarca Garraf, 20/08/2013 - 22:35

Possiblement si no hi ha un toc d? atenció per fer actes multitudinaris en zona protegida, l`estiu pròxim, tornem-hi!

#8 Pere, Comarca Garraf, 20/08/2013 - 19:14

Titular: Catalunya és la segona comunitat en destrucció del litoral. Un informe de Greenpeace assenyala que té 44% de la seva franja costera urbanitzada. 08-08-2013. Entre els 10 municipis amb una major destrucció del seu litoral es troba Cubelles, segons e-noticies. I trepitjatn zona protegida.

#7 Pere, Comarca Garraf, 20/08/2013 - 19:09

Titular: Cubelles i Torredembarra, els municipis catalans que més han destruït la seva costa segons Greenpeace. Segons informació de elpuntavui.cat del 08 agost 2013-08. I trepitjatn zona protegida!

#6 Cubelles poble quillo, Cubelles, 20/08/2013 - 13:13

Cubelles és un poble/ciutat lletgíssim i no és d'estranyar que es passin les lleis pel forro!

Si la crisi no hagués arribat segur que ja haurien construït cases adossades a la xemeneia de la tèrmica.

#5 Namia Castellano, Prat de LL., 20/08/2013 - 08:43

Es vergonzoso que quienes tienen que hacer cumplir las leyes, sean los primeros en no respetarlas.