Publicitat
Segrià · 3 de Març de 2009. 16:04h.

D'escoles abandonades a habitatges socials

La Diputació i la Generalitat signen un conveni per aprofitar les instal·lacions de les antigues escoles

D'escoles abandonades a habitatges socials

Carme Trilla i Jaume Gilabert, durant la signatura del conveni

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual es transformaran les antigues escoles de municipis i nuclis agregats del Pallars Sobirà en habitatges socials de lloguer. 
 
Es tracta d’un pla pilot a Catalunya que pretén facilitar l’accés a un habitatge digne a totes aquelles persones que ho necessiten alhora que permet recuperar els edificis històrics dels municipis.
 
La secretària d’Habitatge de la Generalitat, Carme Trilla; el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert; i el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Vicenç Mitjana, han signat aquest conveni de col·laboració, que s’inicia al Pallars Sobirà, però que es podrà estendre a altres comarques. A la presentació també ha assistit el diputat de Cooperació, Enric Colom.
 
El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha afirmat que aquesta iniciativa permet recuperar i conservar el patrimoni històric dels municipis lleidatans. A més, “ajudarà a evitar l’abandonament dels nuclis per part dels joves, que tindran l’oportunitat de trobar un habitatge a preus assequibles”.
 
L’acord de col·laboració estableix que els consistoris i els consells comarcals, en aquest cas el del Pallars Sobirà, cediran els edificis a rehabilitar; l’Àrea de Serveis Tècnics de la Diputació s’encarregarà d’elaborar els informes tècnics de l’estat dels edificis; i el Departament de Medi Ambient i Habitatge farà el projecte constructiu i executiu de l’obra.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat