Publicitat
Segrià · 19 de Març de 2011. 16:16h.

Després d'Alguaire, Heliport

La instal·lació serà utilitzada pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), pels Bombers i els Mossos

Després d'Alguaire, Heliport

Inauguració del nou Heliport de Lleida

Lleida compta a partir d’aquest dissabte amb un nou Heliport Multidepartamental que permetrà aterrar i enlairar-se amb boira i acollir vols nocturns. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit a l’acte inaugural, que ha estat presidit pel conseller de Salut, Boi Ruiz.

El conseller de Salut ha explicat que el nou heliport continua la feina que es fa en l’àmbit sanitari, demostra la sinèrgia de les administracions per tenir un sistema sanitari fort, i posa de relleu que hi ha un col·lectiu de professionals que treballen al servei del ciutadà.

La nova infraestructura serà la base per a la flota d’helicòpters medicalitzats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) del departament de Salut, en missions d’atenció i trasllat sanitari urgent a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) o des del mateix. Pel que fa als Bombers de la Generalitat, la nova helisuperfície substitueix l’anterior, que els Bombers de la Generalitat destinen cada any com a base permanent de l’helicòpter de comandament durant la Campanya contra Incendis a la Regió d’Emergències de Lleida.

La instal·lació, situada al Parc de Bombers de Lleida i molt proper a l’HUAV, disposa de 3 pistes, una zona d’aterratge i enlairament i dues d’estacionament; té capacitat per a dos helicòpters estacionats i un trànsit puntual simultani d’un tercer. També té habilitat un espai per a un dipòsit de combustible. Les tripulacions de guàrdia disposen d’un despatx i d’una zona de descans dins l’edifici de la Regió d’Emergències de Lleida, en el mateix recinte en què hi ha l’heliport.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Juan, Barcelona, 20/03/2011 - 19:18

¡Hombre¡, al menos este helipuerto servirá para cosas útiles: necesidades de los ciudadanos. Porque el aeropuerto de Alguaire ¿para que servía, aparte de para satisfacer las ansias megalonacionalcatalanista de algunos?.