Publicitat
Ribera d'Ebre · 25 de Juliol de 2011. 21:19h.

Detingut el propietari d'un concessionari de cotxes de Flix

Per presumpta estafa amb el 'Plan Renove'

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Terra Alta-Ribera d’Ebre han detingut del propietari d’un concessionari de vehicles de Flix que es dedicava a la falsificació de documentació per cobrar les ajudes del Pla Renove 2000E.
 
La investigació es va iniciar arran de la denuncia d’un ciutadà al que se li reclamava un impost de matriculació d’un turisme que mai havia estat de la seva propietat. El denunciant va poder comprovar que algú havia falsificat les seves dades i havia posat al seu nom un vehicle desballestat.
 
Després d’aquesta denuncia es va poder comprovar que el propietari d’un concessionari de vehicles de la localitat de Flix era el responsable d’un laboriós entramat. Quan un client comprava un vehicle nou, el detingut aprofitava la  documentació del titular d’aquest vehicle i posava al seu nom, sense el seu coneixement i falsificant la seva signatura, un vehicle vell i tramitava el seu desballestament per així cobrar els 2.000 euros de l’ajuda del “Pla Renove 2000E”. El tràmit d’alta i baixa del vehicle el feia ràpidament, així cap titular arribava a saber mai que havia tingut un vehicle al seu nom. D’aquesta forma va arribar a cobrar 7 ajudes, estafant 14.000 euros en total.
 
D’altra banda, els investigadors han pogut demostrar que el detingut havia reparat dos vehicles que els seus propietaris havien deixat al taller per tramitar la seva baixa, i els havia tornat a vendre, sense cap consentiment i falsificant també les dades dels seus propietaris. Per tots aquest fets, els Mossos d’Esquadra han pogut acusar a Pascual MM, de 45 anys i veí de Flix, d’un delicte d’estafa, un delicte de falsificació documental i un delicte d’usurpació de l’estat civil.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Agustí, Manresa, 26/07/2011 - 11:27

I com es pot detenir un concessionari ? Tinc curiositat per saber com l´han emmanillat, el concessionari.