Publicitat
Osona · 12 de Juny de 2008. 18:08h.

Detingut un home per fer una circumcisió a un nadó de 6 mesos

No tenia la qualificació per fer-ho

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra han detingut un home de nacionalitat marroquina per un delicte de lesions i instrusisme professional. Mustapha El A., de 43 anys, està acusat d'haver practicat en un domicili particular de Vic, i sense tenir la qualificació corresponent per fer-ho, una circumcisió a un nadó, de 6 mesos d'edat, seguint la tradició musulmana. Després de la intervenció, l'infant va patir una hemorràgia que va obligar als pares a demanar ajuda sanitària urgentment. El nadó va ser intervingut quirúrgicament a l'Hospital General de Vic, on li van haver de donar diversos punts de sutura.

La detenció es va fer dimarts 10 de juny. Segons la investigació policial, el detingut és infermer al Marroc, però es dedica a viatjar per l'Estat espanyol per realitzar presumptament operacions de fimosis a nens d'origen magrebí. Per cada operació cobrava 100 euros. El detingut oferia sempre els seus serveis a la població magrebina. Les indagacions fetes per la Unitat d'Investigació de la policia autonòmica han permès determinar que Mustapha El A. havia operat diversos nens a Manlleu -l'any 2003-, Vic i Barcelona. En el moment de ser detingut, els Mossos li van intervenir un bitllet d'avió amb destinació a Eivissa i la tornada tres dies després, per la qual cosa es creu que també podria tenir clients a les illes.

Els fets pels quals ha estat detingut van passar dissabte 7 de juny. A requeriment dels pares, el detingut es va dirigir a casa d'un matrimoni de Vic, d'origen magrebí, per fer una circumcisió al seu fill de tan sols 6 mesos. Després de l'operació, l'home va marxar, però al cap de poca estona els pares van observar que el nadó tenia els bolquers plens de sang. En adonar-se de l'hemorràgia, els pares van avisar als serveis sanitaris, que un cop al domicili van observar que el nadó tenia la part del pubis completament plena de sang. Al lloc també s'hi va desplaçar una patrulla dels Mossos d'Esquadra, que van detenir al pare per un delicte de lesions. Posteriorment, el progenitor va quedar en llibertat.

El nen va ser traslladat a l'hospital i el mateix dia ja va ser donat d'alta. Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra van iniciar la recerca per localitzar la persona que havia operat el nen, i que va ser detinguda, finalment, dimarts passat. Mustapha El A. ha quedat amb llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutjat de guàrdia de Vic.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat