Publicitat
Baix Camp · 5 de Febrer de 2014. 12:23h.

El cas Innova esquitxa CiU, PSC, ERC i ICV

El nombre d’imputats supera ja la quarantena

El cas Innova esquitxa CiU, PSC, ERC i ICV

Lluís Miquel Pérez, exalcalde de Reus

El cas Innova que investiga el suposat finançament irregular del hòlding d’empreses municipals de Reus se segueix inflant i el degoteig d’imputacions no cessa. Des que el cas va esclatar a principis del 2012 amb la dimissió del aleshores secretari general del hòlding, Josep Prat, el nombre d’imputats no ha fet altra cosa que créixer, superant ja els 40.

Polítics de tots colors han passat pel jutjat d’instrucció número tres de Reus els últims mesos per declarar en relació a alguna de les set peces diferents que hi ha obertes i que es troben sota secret de sumari. Peces que investiguen el pagament de més d’1’25 milions d’euros en factures falses trameses en concepte de tasques d’assessorament pel nou Hospital Sant Joan de Reus.

A més, la causa ha sumat ramificacions com el Cas Shirota, en què s’investiga un aval irregular donat per l’anterior govern de PSC, ERC i ICV a l’empresa mixta Shirota. D’aquesta manera, ja sigui per Innova o Shirota, el jutge ha imputat una llista de polítics o directius de les diferents empreses força nombrosa.

Les imputacions van començar per Josep Prat i el que en aquells moments era director general del CatSalut, Carles Manté, que van ser detinguts ara fa un any acusats dels suposats delictes de malversació de cabdals públics, estafa, tràfic d’influències i blanqueig. Van seguir, arrel del cas Shirota, amb tots els regidors de l’anterior govern tripartit, entre ells l’exalcalde Lluís Miquel Pérez. Tots van declarar davant el jutge a finals del 2013.

El cas Shirota també ha arribat a l’actual govern de CiU i el PP, amb la imputació de la segona tinent d’alcalde de l’ajuntament reusenc, Teresa Gomis, qui va ser presidenta de Shirota des de l’entrada dels convergents al govern i fins a la dissolució de l’empresa mixta. Fins i tot l’alcalde actual, Carles Pellicer, ha arribat a declarar davant el jutge en qualitat de testimoni per aquest tema.

La Universitat Rovira i Virgili és una altra de les institucions que s’ha vist esquitxada pel cas Shirota, en tenir una participació d’un 2% de l’empresa. El seu exrector Lluís Arola també ha hagut de passar pels jutjats per un suposat assumpte de prevaricació i malversació. El degoteig continua i aquesta mateixa setmana ha transcendit que qui fou directora econòmica financera d’Innova i mà dreta de Josep Prat, Ester Ventura, també ha estat imputada per les mateixes raons. Ventura és, a més a més, la dona del president de la Diputació de Tarragona, el convergent Josep Poblet.

La instrucció sobre el cas Innova segueix sumant així nous imputats i genera nous interrogants, tot i que el hòlding d’empreses municipals ja no existeix. Va ser desmantellat per l’alcalde actual, Carles Pellicer, l’estiu del 2012, a causa de l’enorme deute que arrossegava, assumint el consistori les seves funcions.
       

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#14 pepito, barcelonabarcelona, 07/02/2014 - 12:59

la sanitat de Catalunya es un nido de corrupcion

#13 opinador, Barcelona, 05/02/2014 - 23:37

Vaja, que d'aquella època només se salva l'Ariel Santamaria, que va ser qui va aixecar la llebre.

#12 Claüc, Sabadell, 05/02/2014 - 22:50

Les lleis espanyoles permisives amb la corrupció fant que fins i tot a Catalunya surtin molts corruptes.

Però ara és una bona ocasió per acabar amb la corrupció a Catalunya: tots sabem que Espanya busca corruptes sota les pedres, només a Catalunya. Per tant, els corruptes estaran quiets.

#12.1 Saprissa, Sants, 06/02/2014 - 06:55

el q hem faltava per llegir...

#12.2 valencia, valencia, 06/02/2014 - 08:40

jajajaja me encanta que los separatistas sean como tu la vida es bella

#11 gurguri, barcelona, 05/02/2014 - 18:57

En este caso de Reus, donde se han llevado el dinero público los hay de todos los partidos. Como diría el periodista Jaume Barberá estos políticos son "lA CASTA SUCCIONADORA"

#10 Construïm un estat on valgui la pena viure , sí sí, 05/02/2014 - 18:49

Després de crear l'Estat Català hem de dotar-nos d'una legislació anticorrupció i per la transparència eficaç. Hem de fer tot el possible per no repetir els errors i els vicis viscuts a l'Estat espanyol.

http://www.youtube.com/watch?v=KMZYrM2amGY

De nosaltres depèn crear una societat millor.