Publicitat

La gran superfície projectada per Metrovacesa deixa un forat de 37 milons a l'Ajuntament

El fiasco de Reus

Imatge de les obres

L’ajuntament de Reus ha anunciat que el projecte de construir un macrocentre comercial al centre de la ciutat gestionat per Metrovacesa ha quedat definitivament anul·lat. Les obres de la gran superfície que s’havia d’estendre al costat del Parc de Sant Jordi ja portaven més d’un any aturades pels problemes financers en els quals es trobava immersa l’empresa.

L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha confirmat avui en declaracions a la ràdio que el projecte de Metrovacesa ja no es tirarà endavant, i que a partir de principis de l’any vinent el consistori buscarà “reinventar el projecte”, amb el qual cercaran altres operadors que se’n vulguin fer càrrec. Aquesta era una sortida que ja havien reclamat diferents actors de la ciutat, com la Cambra de Comerç.

De moment, el que havia de ser la resposta al Corte Inglés de Tarragona deixa una gran massa de formigó al centre de la ciutat i un forat de 37 milions d’euros al consistori. Metrovacesa havia de pagar un cànon d’explotació de cinc milions d’euros anuals durant els primers cinc anys de funcionament del complex, que a partir del sisè any seria de 2’2 milions.

El consistori ja va gastar aquests diners per avançat per realitzar el nou edifici de la Fira de Reus, preveient que després es recuperarien amb el cànon de Metrovacesa. Ara, els dubtes sobre com es recuperaran aquests diners són més grans que mai, en un ajuntament ofegat i amb unes arques municipals en estat crític que arrosseguen un deute de 216 milions d’euros.  

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Tarragoní, Tarragona, 02/10/2012 - 11:03

Aquests de reus sempre igual; l'amiguet Benach els hi va fer un hospital sobredimensionat només per aparentar; ara que ha de ser una empresa privada la que afronti el costos d'una instal·lació sobredimensionada.... es fan enrere; NORMAL. Qualsevol amb dos dits de seny ho faria!!!!

#3 maginet, tarragona, 02/10/2012 - 08:20

Una altra conseqüència del " voler i no poder" de reus. La pataleta quan van perdre el Corte Inglés a favor de Tarragona, els va fer perdre l'oremus i van buscar solucions a la desesperada. Doncs apa! Aquí teniu el bony.

#2 Joan, Tarragona, 01/10/2012 - 18:44

Reus al Tarragonés? Des de quan?

#1 tinoreus, reus, 01/10/2012 - 16:26

Es vergonzoso que ya que no se reactivo el empleo en la ciudad,( ya que las empresas que construyeron tanto la cimentación como la estructura eran extranjeras,portuguesa para ser exacto) se ha quedado parado indefinidamente con un coste de ejecución de obra desorbitado y dejando un edificio vaco.