Publicitat
Barcelonès · 9 de Maig de 2014. 19:14h.

El nyap d'Antoni Vives

El tinent d’alcalde reconeix l’error d’haver donat la llicència d’obres a una reforma que afecta el Reial Cercle Artístic

El nyap d'Antoni Vives

Imatge de l'escala (Foto: BTV)

Antoni Vives, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, ha admès l’error d’haver concedit una llicència d’obres que afecta el Reial Cercle Artístic.

Jordi Portabella (ERC) ha insistit aquest divendres, amb una pregunta al Plenari,  en l’escala metàl·lica del Reial Cercle Artístic que, segons ha dit,  “vulnera greument el patrimoni cultural i arquitectònic de la ciutat”.

Després de denunciar aquesta qüestió en tres Comissions de Plenari, avui ha preguntat “per quin motiu es va informar desfavorablement el projecte de reforma del Reial Cercle Artístic l’1 d’agost de 2012, i per quin motiu s’informa favorablement el 22 d’octubre de 2012?”.
 
Portabella ha qüestionat el fet d’haver concedit “una llicència que se salta tres elements declarats com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i que atempta contra la font més antiga de Barcelona és la de Santa Anna”. El president del grup republicà ha assegurat: “No es pot acceptar una vulneració del patrimoni i menys amb un període mínim de tres anys”.
 
Antoni Vives, que en la Comissió d’Hàbitat havia refusat el debat, ha admès, inesperadament, l’error amb la qual cosa ha entonat un ‘mea culpa’ donant la raó a Portabella.

L’informe previ a la concessió de la llicència d’obres explica que l’1 d’agost de 2012 el projecte va ser informat desfavorablement “degut a la implantació d’una escala d’emergència exterior a l’edifici i per manca de projecte de restauració referent a la sala dels Atlans i al menjador actual”.

La implantació d’una escala d’emergència i la manca de concreció del projecte contravenien les prescripcions del Pla Especial de Protecció del Patrimoni de 27 d’octubre de 2000. A 22 d’octubre de 2012 es torna a presentar el projecte, ara amb la descripció de l’escala d’emergència exterior de l’edifici “mentre es segueix el procés de desnonament de l’ocupació de l’escala interior per un llogater del local de la planta baixa, i poder complir amb les exigències d’evacuació de la planta primera”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 pepe, andorra, 11/05/2014 - 01:18

interesante la censura sobre la licencia de discoteca en el teatro principal a los balaña a cambio de no dar por saco en los juzgados por lo de los toros. Me confirma q Barcelona esta entre sicilia y chicago. Saludos al amigo censor q ha recibido la llamada exigiendole borrar esos comentarios.

#8 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 10/05/2014 - 18:12

Vives es un peón de Mas y Trias, aunque ha crecido en MDT y ERC. En 2007 era Director de la Trias Fargas y dicen que pagó la campaña de las Municipales con dinero de Ferrovial que recibía a través del Palau. En 2013 en la Festa Major de Les Corts autorizó una Concurs de Llançament de DNI Espanyol.

#7 paul, Cortsenc, 10/05/2014 - 11:59

Toni Vives merece el desprecio de los vecinos, no por su ideología, sino por su Incompetencia total. Es el protegido de Trias, sino no se entiende como este torpe e inútil político esté donde está. Habla fatal, comunica peor y pasa de les Corts por completo. Siento verguenza de este pajaro de CiU

#6 progre, Barna, 10/05/2014 - 10:25

WIKI: "Antoni Vives i Tomàs és un economista i escriptor català. Llicenciat en Ciències Empresarials especialitzat en màrqueting i comerç internacional"

Al loro... "Ex militant de El Moviment de Defensa de la Terra o, en sigla, MDT".

Això era sinónim de Terra Lliure. jajajajajaj

#5 cristina, Barcelona, 09/05/2014 - 22:27

ES EL NIÑITO MIMADO DE TRIAS, DIMISIÓN YA!!!!

DIMISIÓN YA!!!!

DIMISIÓN YA!!!!

a trabajar y ganarse la vida como gente honrada..