Publicitat
Segrià · 6 de Gener de 2013. 11:18h.

El paradís de Dràcula

La Paeria detecta 14 espècies diferents de ratpenats als parcs de Lleida

El paradís de Dràcula

Un dels ratpenats

L’Ajuntament de Lleida ha detectat 14 espècies diferents del ratpenats als parcs de la ciutat i s’ha confirmat la presència de ratpenat d’aigua (Myotis daubentoni) als Aiguamolls de Rufea. Aquestes són les conclusions d’un programa de seguiment dels ratpenats que viuen als parcs de Lleida que fa 3 anys que la Paeria està desenvolupant.

En aquest estudi també destaca la descoberta la població de Nòctul mitjà (Nyctalus noctula) que es troba al Parc dels Camps Elisis i que és l’única població d’aquesta espècie que s’ha detectat a Catalunya.

Amb el seguiment fet enguany s’ha pogut comprovar que la població de nòctul mitjà dels Camps Elisis, encara que petita, continua assentada en aquest espai amb un mínim de 6 mascles i 4 femelles que viuen a les cavitats dels arbres alguns dels quals ja van ser detectats a les mateixes cavitats en anys anteriors, fet que demostra la seva atracció per cavitats conegudes.

Totes les espècies de ratpenats estan protegides per la llei de protecció dels animals, perquè com a animals insectívors són bons controladors de les plagues d’insectes i, a més, dues d’aquestes espècies es consideren amenaçades: el nòctul mitjà i el ratpenat d’aigua i estan classificades com a vulnerables al  Catàleg d’Espècies Amenaçades.

Aquests estudis han estat realitzats per biòlegs del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya amb la col·laboració de tècnics de la regidoria de Medi Ambient i Horta de l’Ajuntament i tenen l’objectiu d’augmentar el coneixement de la biodiversitat de Lleida.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 narcisa, fa por i tot de passar-hi, 06/01/2013 - 12:59

què hi fa la Rahola de cap per avall, repanxingada en un arbre?

#3 spanish, Madrdi, 06/01/2013 - 12:57

aixo deuen d´esser producte dels exorcismes de Ros

#2 Xipolleig, Barcelona, 06/01/2013 - 12:22

Se sap si s'han vist passar pels carrer de Lleida aquest darrers dies, un personatge que havia estat president del Partit Popular de Catalunya i que respon al nom d'Alejo.

#2.1 Ilergeta 4 ever, Lleida, 06/01/2013 - 15:22

Se sap si s'han vist passar pels carrer de Lleida aquest darrers dies, un personatge que ha estat secretari general del Partit Convergència Democràtica de Catalunya i que respon al nom d'Oriol.

#1 Ramon, ratpenat a casa de gat, torna pelat, 06/01/2013 - 12:19

ei, heu mirat de quantes espècies diferents n'hi ha, a la suite del Palace?.