Publicitat
Baix Empordà · 8 de Gener de 2010. 16:11h.

El parc natural de la discòrdia

Medi Ambient impulsa el parc natural del Montgrí en contra de l'opinió dels pagesos

El parc natural de la discòrdia

Espai que formarà part del Parc Natural del Montgrí

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha presentat aquest migdia a Torroella de Montgrí, el projecte de llei de creació del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, davant de diputats de la demarcació i alcaldes dels municipis inclosos dins del Parc. El conseller ha destacat la gran importància que tindrà la creació del Parc Natural per a l’Alt i el Baix Empordà, per la protecció del seu patrimoni natural, així com per al desenvolupament socioeconòmic de la zona, en tant que es tracta d’una oportunitat de futur. El Govern de Catalunya va acordar aquesta setmana la seva tramitació al Parlament de Catalunya.

Però no tothom està d'acord. Unió de Pagesos considera que "la delimitació del parc natural s’ha establert d’esquena a la pagesia i als actors socials del territori". En la seva opinió, "els espais específicament agraris del Baix Ter s’han d’incloure en la categoria de parc natural, sinó que s’han de protegir com a tals, pel seu valor agrari: s’hi desenvolupa en primer lloc una activitat econòmica i per tant s’ha  de considerar com una zona productiva i de conreu de gran valor. A més, el sindicat considera que el consens ha de ser una premissa per garantir l’èxit d’aquestes figures al territori".

El portaveu de Medi Ambient de CiU al Parlament, Ramon Espadaler, va afirmar dimarts passat que el nou parc natural s'ha fet "contra la voluntat del territori". “Les més de 1.600 al·legacions que es van presentar ja indiquen la incapacitat del Departament de Medi Ambient d’explicar un projecte que hauria de ser positiu i acceptat per tothom”, va afegir.
 
Espadaler, exconseller de Medi Ambient,  va denunciar en la seva opinió “la prepotència i l’autisme de Medi Ambient” que ha aconseguit que “figures com les dels parcs naturals enlloc de ser vistes com un element positiu de protecció i de dinamització del territori, acabin sent vistes com una amenaça i un problema pels que haurien de ser els principals beneficiats, que són els municipis afectats”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Ignasi Ripoll, Sant Carlesde la Ràpita, 11/01/2010 - 11:53

Sí, l'heu cuidat. Sobretot tota la costa plena d'edificacions turístiques que no respecten el paisatge ni l'entorn. En realitat qui no vol Parcs són els que es volen vendre la terra per a edificar-hi. El patrimoni natural és de tots els ciutadans.

#10 Tio Canya, Girona, 11/01/2010 - 09:10

L' emporda ja l' hem cuidat nosaltres per poguer viviure d' ell TOTA LA VIDA.NO fa falta k vinguin els de Can Fanga a dir-nos k em de fer.NOsaltres no som subnormals. Al pages k va ferir 3 OCELLETS li varen fotre 6.000 Eur de multa i aixó k no es cap P

#9 Tio Canya, Girona, 11/01/2010 - 09:07

Ún parc no pot esser un troçet aqui i un altra alla,alla integral,aqui casetes al darrera una industria,merda per un cantó bruticia pel altra.Almenys a l' emporda hi mitja coherencia al Delta amb parc o no, no hi coherencia.NOsaltres no necessitem Parc

#8 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 10/01/2010 - 23:17

Crec que confons el Parc Natural del Delta de l'Ebre ( 8500 Ha) amb tot el Delta de l'Ebre (32000 ha). De pesticides cada cop menys. Les construccions ilegals, els pobles i les dues urbanitzacions son fora del Parc. Es pot saber de què estas parlant?

#7 Tio Canya, Girona, 10/01/2010 - 21:50

Al de Sant carles. Si un parc com el vostre ple de pesticides a partot, restes, de plastic arreu, i tot un xic descontrolat, urbanitzacions, pobles mal s fets, Mitjes barraques, casas, casetes K no heu vist els parcs a Alemanya. Siguem seriosos collons