Publicitat
Barcelonès · 15 de Juliol de 2009. 09:39h.

El PP qualifica el contracte del Bicing d'"insostenible i car"

Suposa 16,7 milions d'euros anuals, un 53% en pèrdues d'explotació i un increment del del contracte

El PP qualifica el contracte del Bicing d'"insostenible i car"

Una estació del Bicing

Xavier Mulleras, regidor del grup municipal Popular en l'Ajuntament de Barcelona, qualifica el nou contracte del Bicing de “insostenible i car”, ja que suposa 16,7 milions d'euros anuals, un 53% en pèrdues d'explotació i un increment del cost del contracte en un 38%. El govern municipal ha explicat el nou contracte de Bicing a instàncies d'una petició del Partit Popular en la Comissió de Presidència, Territori i Funció pública.

Mulleras ha lamentat que “el manteniment del servei de Bicing cada vegada és més car perquè l'Ajuntament no pren les mesures adients, el que suposa un clar problema de gestió ineficaç”. D'una banda “s'ha de reduir el cost de l'incivismo en les bicicletes amb la localització (via informàtica) d'aquells ciclistes incívicos, a més d'incentivar el trajecte entre el mar i muntanya, ja que els usuaris no solen pujar amb les bicis al centre, fet que suposa un increment del cost econòmic i de contaminació que produeix l'ús de les furgonetes”.

 Així mateix ha recordat que “aquest servei no s'ha convertit en un substitut del vehicle privat, sinó com un vehicle complementari a altres mitjans de transport públic o substitut d'anar a peu, fet que suposa que un dels objectius fixats que era disminuir les emissions contaminants produïdes per altres mitjans de transport no s'hagi solucionat”.

 El regidor Popular s'ha mostrat a favor de promocionar la bicicleta però sempre que es faci d'una “manera ordenada i en convivència”, ja que a Barcelona aquest desplegui s'ha  fet de “manera negligent, improvisada i equivocada”. Després de més de dos anys de la implantació del Bicing encara  no tenim una xarxa de carrils-bici bé interconectada, que garanteixi la convivència entre vianants, ciclistes i vehicles”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 pepe, bcn, 15/07/2009 - 23:12

Estic d'acord en que la seva sostenibilitat es millorable.
- S'ha d'incentivar l\'us en els trajectes de pujada.
- S'ha de identificar y castigar l'us incivic y el maltractament de les bicicletes

El sistema informatic ens permet tot aixo i molt me