Publicitat
Barcelonès · 12 de Gener de 2011. 15:54h.

El PP vol la Copa del Món de 'la Roja' a l'Ajuntament

Alberto Fernández creu que s'hauria d'exposar al Saló de Cent

El PP vol la Copa del Món de 'la Roja' a l'Ajuntament

Iniesta aixeca la Copa del Món

Alberto Fernández Díaz, president del Grup Municipal popular a l'Ajuntament de Barcelona, ha demanat que la Copa del Món de futbol s'exhibeixi al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona per tractar-se del lloc on fa 81 anys, el 18 maig 1929 , va albergar l'aprovació de l'acta fundacional del Campionat del Món de la FIFA, designant a Uruguai com la primera seu per albergar el Mundial de 1930 amb la presència de Jules Rimet fundador del Mundial de futbol.

Fernández Díaz ha assenyalat que "Barcelona hauria d'aprofitar la presència de la Copa del Món guanyada per la Selecció espanyola el passat juliol al Mundial de Sud-àfrica, per mostrar al Saló de Cent, lloc emblemàtic i cèntric de la ciutat, que oferirà als ciutadans més opció de visitar la copa que al Museu Olímpic de Montjuïc". Durant la visita del dirigent Popular al Museu Olímpic, ha constatat que les cues per fer-se la foto amb la Copa del Món en dia laborable confirmen l'interès dels barcelonins per visitar el trofeu.

Així mateix considera que "a més de replantejar la ubicació de l'exposició, també s'hauria d'ampliar els horaris i dies de visita, actualment de 10h a 18h, ja que no són compatibles amb l'horari laboral i escolar de molts barcelonins que pretenen visitar la Copa" . En aquest sentit ha recordat que en altres ciutats com Madrid, València o Sevilla el trofeu s'ha exposat en llocs cèntrics com ajuntaments o seus de la comunitat amb horaris més amplis de 10h a 20h.

Alberto Fernández ha recordat que "l'Ajuntament es va comprometre a portar la Copa del Món a Barcelona, arran d'una proposta del PP a la Comissió de de Cultura de setembre, després de rebutjar prèviament el juliol de 2010 la petició del PP per a realitzar una recepció als jugadors de la Selecció espanyola al consistori i exhibir la Copa del Món ". I ha afegit, "la pressió i les reiterades peticions del PP han estat clau per a mostrar el trofeu a Barcelona, tot i això lamentem l'entusiasme tardà de l'Ajuntament per portar la copa del món mig any més tard que les principals ciutats espanyoles".

Finalment ha demanat "a l'Ajuntament que no tingui complexos i ofereixi més difusió sobre la visita de la Copa del Món perquè els barcelonins sàpiguen que el trofeu s'exposa a Barcelona fins al 15 de gener".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 albi, sabadell, 14/01/2011 - 02:47

Punxa la copa a Barcelona!!!!! A tota espanya hi ha cues per veure-la i aquí ni hi va ni déu. Ja ho va dir Carod Rovira: a Catalunya la selecció espanyola no va ni amb rodes.

#8 carracuca, barcelona ESPAÑA, 12/01/2011 - 20:34

indepes y separatas de barretina y cebolleta, como os escuece que la COPA DEL MUNDO esté expuesta en esta parte del territorio español que es Cataluña. Ajo y agua a puntapala. ESPAÑA CAMPEONA DEL MUNDO Y DE EUROPA, vuestra seleccioncita regional de pachanga navideña a bolo de inocentada.

#7 Ramon, Barcelona, 12/01/2011 - 17:53

La proposta té lògica: a Barcelona hi viuen persones que són d'aquell país euroafricà que va guanyar la Jules Rimet. El que passa és que també n'hi viuen d'argentins i no recordo pas que el PP volgués exhibir l'última medalla d'or olímpica de futbol a l'Ajuntament.

#6 Josep M., girona, 12/01/2011 - 17:41

Amb la crisi que hi ha i ells nomes parlant de temes identitaris. Com si no tinguessim res mes a fotre.

#5 A, a, 12/01/2011 - 17:26

Els parats poden anar a fer cua que tenen temps per fer-ho. Quan no hi ha pa que donin circ.