Publicitat
Tarragonès · 10 de Gener de 2013. 13:09h.

El PP vol treure el nom de Rovira i Virgili de la universitat

Els populars es decanten per Universitat de Tarragona a seques

El PP vol treure el nom de Rovira i Virgili de la universitat

Antoni Rovira i Virgili

El Partit Popular (PP) de Tarragona ha anunciat aquest matí en roda de premsa que presentarà una moció al proper ple municipal per canviar el nom de la Universitat Rovira i Virgili i deixar-lo només en Universitat de Tarragona. El seu líder, Alejandro Fernández, ha argumentat que el nom actual ve "d’una decisió injusta" presa el 1991 pel Parlament, i acatada pels polítics tarragonins del moment.

Fernández no entén que la de Tarragona sigui l'única universitat que no porta el nom de la seva ciutat, a diferència del que passa a les altres demarcacions. El líder del PP tarragoní creu que el canvi de nom seria una bona manera de “potenciar la marca Tarragona” i de recuperar la història universitària tarragonina, “que es va iniciar el segle XVI quan el cardenal Cervantes va crear la Universitas Tarraconensis”.

La moció, de totes maneres, no té visos de prosperar. Des de Convergència i Unió (CiU) ja han dit que, tot i no compartir l’actual denominació de la universitat, el canvi de nom “no és una prioritat”. Les Joventuts Socialistes de Tarragona creuen que la moció del PP és “una cortina de fum per tapar l’augment de les taxes universitàries”, en paraules del seu primer secretari, Eloi Menasanch. El mateix ha expressat Arga Sentís, d’ICV.

Antoni Rovira i Virgili va ser un periodista i polític tarragoní, militant d’Esquerra Republicana, que va ocupar la presidència del Parlament a l’exili entre el 1940 i el 1949, any en què va morir a Perpinyà. La universitat pública de Tarragona en va agafar el seu nom el 1991. La URV té campus a Tarragona, Reus, Tortosa, El Vendrell i Vila-Seca.   

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 lector_333, Barcelona, 11/01/2013 - 00:28

Canviar el nom d'una universitat per raons polítiques conjuntorals, després de més de 20 anys d'haver-lo posat, es una animalada. Encara que el nom originalment també fos escollit per motius polítics conjuntorals. Això de canviar els noms i lleis segons d'on bufa el vent es poc seriós.

#9 espieta, El Pla, 10/01/2013 - 20:13

Diguin allò que els sembli: se'ls veu la cua darrere l'entrecuix. La Universitat Rovira i Virgili ja ha lligat el seu nom a una tasca docent i investigadora de qualitat arreu del món i aquesta patolea pretenen tornar a començar de 0 per la seva dèria culturicida anticatalana. "Cosas veredes" !

#8 marc, madris, 10/01/2013 - 19:31

UNIVERSIDAD ROBLEDO Y VIRGILIO!
Espanolizado, pp cetificado

#7 Julio Pons, Tarraco, 10/01/2013 - 18:29

TOTALMENTE A FAVOR...EL PP EL UNICO PARTIDO QUE PIENSA EN TARRAGONA!

#6 m33, Sebastopol, 10/01/2013 - 18:17

El que, en realitat, volen els paios del PP es anomenar-la "Francijco Francu".
Bé, ho tenen clar, ja que el nom depen del Parlament i la Alisia Santxes Camatx no sembla que tingui gaire poder de decisió.