Publicitat
Barcelonès · 30 de Juliol de 2014. 19:47h.

El PPC amenaça Trias amb accions legals per Can Vies

Alberto Fernández diu que amb Can Vies "hi ha hagut barra lliure d'infraccions sense cap tipus de justificació"

El PPC amenaça Trias amb accions legals per Can Vies

Albero Fernández, amb Trias, en una imatge d'arxiu

Alberto Fernández, president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ha reclamat a l'alcalde Trias els informes i expedients relacionats amb Can Vies, referents a la llicència d'enderroc i les obres de consolidació posteriors, així com l'expedient de concessió de llicències. A més, ha considerat que l'alcalde, Xavier Trias, tracta "de diferent manera els okupes que la resta de veïns".

Ha afirmat "volem conèixer els detalls de la concessió i la protecció de les obres posteriors a Can Vies, que van permetre a tècnics i persones alienes a TMB fer obres de 'consolidació' de l'edifici, i estudiar si tota l'actuació per part del Govern Municipal s'ha fet observant escrupolosament la legalitat, ja que el Grup Popular té seriosos dubtes sobre el compliment de lleis i normatives".

En aquest sentit ha explicat que "volem saber si s'està actuant des de la legalitat, i no des de la infracció consentida de lleis i ordenances als col·lectius okupes, que a més representen un greuge comparatiu amb aquells veïns que tenen problemes amb l'Ajuntament i no per això cremen contenidors".

Alberto Fernández ha assegurat que "estudiarem iniciar accions legals contra l'Ajuntament, contra el Govern de la ciutat, si arran de la informació sol·licitada al consistori, es demostrés que el consistori ha consentit, o no ha actuat, com és la seva obligació, per fer complir la llei i les ordenances a Can Vies, on hi ha hagut una barra lliure d'infraccions sense cap tipus de justificació legal o administrativa". Ha recordat que l'Ajuntament té una doble obligació: fer complir les normes, i en cas que no es compleixin actuar contra els infractors.

El líder popular va reclamar la setmana passada explicacions a l'alcalde: a l'Àrea Metropolitana, ja que és la junta general d'accionistes de TMB, propietari de l'edifici de Can Vies; en el Consell de Seguretat Urbana, reunit a instàncies del PP; i en el Ple Municipal el passat divendres en una pregunta dirigida directament a l'alcalde.

D'altra banda, ha explicat que "el Partit Popular ja ha denunciat públicament que el col·lectiu de Can Vies estan fent sistemàticament barbacoes, concerts i cinemes a l'aire lliure, així com obres executades a l'interior, o la connexió de llum i aigua, perquè l'Ajuntament, tenia l'obligació d'exigir el permís a aquestes entitats i en cas de no haver tingut, haver impedit les mateixes activitats per defensar els drets i el descans dels veïns, i si no ho ha fet pot derivar en una responsabilitat legal".

Fernández ha denunciat una actitud obstruccionista, hermètica i opaca per part de l'Ajuntament al voltant de les presumptes irregularitats que es podrien haver comès a Can Vies. Ha afirmat que "hi ha moltes ombres sobre l'actuació legal municipal, i si es confirmés després dels accessos als expedients que l'Ajuntament ha permès irregularitats per inacció o permissivitat, podríem iniciar accions legals contra el govern de la ciutat que podria afectar des de la pròpia alcaldia, a seguretat, via pública, urbanisme i al districte".

Finalment ha afirmat que "Can Vies està generant un efecte crida en els llocs de la ciutat, i multiplicador, perquè els okupes ja saben que Trias els tractarà de diferent manera que a la resta de veïns, i aquest greuge és inacceptable".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 lord l'Escurçó Negre, Barcelona, 31/07/2014 - 11:37

El PP amenaça i el PP amenaça... i mes amenaces del PP.
Fins el collons de tantes amenaces!
A deu, d'una punyetera vegada.
AC Baldric
,