Publicitat
Barcelonès · 29 de Gener de 2013. 18:28h.

El PPC diu que el deute de la Generalitat amb Barcelona supera els 300 milions

Trias va dir ahir que la quantitat pendent era de 235 milions

El PPC diu que el deute de la Generalitat amb Barcelona supera els 300 milions

Fernández Díaz i Trias, en una foto d'arxiu

El president del grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha xifrat en 310 milions d'euros el deute de la Generalitat amb el consistori de la capital catalana. Ahir, l'alcalde Xavier Trias, després d'una reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, va dir que el deute era de 235 milions.

"El deute real de la Generalitat amb Barcelona és de 310 milions d'euros, un deute que a més de créixer, cada vegada té un impacte més negatiu en la solvència de la ciutat i la qualitat de serveis que ofereix als barcelonins", ha dit.

Fernández Díaz ha remarcat que "hem passat d'una Barcelona capital de Catalunya, a una Barcelona subordinada als interessos de CiU, i tot perquè Trias és un alcalde de partit".

"L'alcalde de Barcelona fa de delegat de la Generalitat a la nostra ciutat, enlloc de defensar els interessos de la ciutat com és la seva obligació, donant servei i oferint respostes als problemes i necessitats dels barcelonins", ha reblat.

Segons el dirigent popular, "cada dia que passa el deute de la Generalitat és cada cop més important, creix més i és més elevat del que reconeix l'Ajuntament".

En aquest sentit, després de la reunió que van tenir Trias i Mas, l'alcalde de Barcelona va assegurar que el deute de la Generalitat amb el consistori era de 205 milions d'euros, als quals s'havien d'afegir uns altres 30 corresponents al deute del Govern amb empreses municipals.

El PPC ha afegit que la Generalitat deu 184,9 milions d'euros en transferències pendents pels serveis finançats per l'Ajuntament. També 124,7 milions de partides compromeses per conveni com ara les transferències de Spanair (25 milions).

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Xavi, Barcelona, 29/01/2013 - 23:59

Com a barceloní i amb un alcalde que es queixa del tracte que rep d'Espanya però no del maltracte que rep de Catalunya, estic començant a pensar que la millor sortida és la independència de Barcelona de la resta de Catalunya. Heu pensat quin país europeu més ric i pròsper seria?

#1 Au va, comenceu a pagar el que ens deveu, 29/01/2013 - 18:50

El deute de l'Estat espanyol amb Barcelona supera els 3.000 Milions d'Euros.

I el deute anual de l'Estat espanyol amb la Generalitat de Catalunya supera els 16.000 Milions d'Euros.