Publicitat
Baix Llobregat · 15 de Maig de 2013. 18:53h.

El PPC vol retirar la placa a Martínez Vendrell a Santa Coloma de Cervelló

CiU, ERC, PSC, ICV i la CUP hi voten en contra

El PPC vol retirar la placa a Martínez Vendrell a Santa Coloma de Cervelló

García Cuevas, en una imatge d'arxiu al Parlament

El PPC ha presentat una proposta al Parlament per instar el Govern a sol·licitar a l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló la retirada d'una placa dedicada a Jaume Martínez Vendrell, condemnat pel conegut com a 'cas Bultó' l'any 1981.

La proposta, però, no ha tirat endavant donat que CiU, ERC, PSC, ICV i la CUP hi han votat en contra. El PPC ha denunciat després que el Parlament "es negui a fer complir" la llei de protecció de víctimes del terrorisme que estableix la "prohibició d'exhibir públicament monuments, escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives o d'exaltació o enaltiment individual o col·lectiu del terrorisme, dels terroristes o de les organitzacions terroristes".

Maria José García Cuevas, diputada del grup popular, ha explicat que el Tribunal Suprem va condemnar Martínez Vendrell, en sentència ferma de 10 d'abril de 1981, com a còmplice per omissió de l'assassinat de José M. Bultó Marquès, "és a dir, com a cooperador necessari en un assassinat terrorista, delicte que permet qualificar en termes jurídics i objectius Martínez Vendrell de terrorista".

Aquesta qualificació, ha continuat García Cuevas, significa que "la dedicatòria a Santa Coloma de Cervelló quedaria absoluta i expressament prohibida per llei, quedant a més els poders públics obligats a actuar". "Queda per tant, expressament prohibit per l'article 61 de la Llei de Víctimes l'exhibició pública d'una placa amb el nom de Jaume Martínez Vendrell, en qualsevol territori on aquesta Llei regeix, que és tota Espanya", ha afegit.

García Cuevas ha destacat també que han rebutjat el primer punt de la proposta que demanava "manifestar el rebuig a l'existència a Catalunya de qualsevol monument, escut, insígnia, placa o altres objectes o mencions commemoratives o d'exaltació o enaltiment individual o col·lectiu del terrorisme, dels terroristes o de les organitzacions terroristes". "És lamentable que fins i tot el Partit Socialista hi voti en contra, ja que ells també han patit en primera persona la xacra del terrorisme".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 juan, bcn, 17/05/2013 - 10:15

Molt criticar a la DIVISION AZUL Si homenatja terrorista amb barretina

#8 angel, catalunia no es espania, 16/05/2013 - 19:31

PePeros millor calladitos, que vosaltres amb la falange i nazis assassins hauria d'haver retirat el PP

#6 Laveritatcou, BCN, 16/05/2013 - 11:54

Al Sr. Bultó un avi de 77 anys, uns jovenets "valents", li van empegar amb esparadrap una bomba al pit, que va acabar explotant i desmembrant el seu cos, i als assassins que li van ficar la bomba li dediquen un carrer?...
Aquest és un mòn de gent tronada!!

#5 Toni - Anoia, Igualada, 15/05/2013 - 23:07

Normal que al PP li provoqui urticaria en Jaume Martinez, ex-capità de l' exercit republià, ex lluitador a la resistencia francesa contra els nazis ( es a dir els amics dels fundadors del PP). En definitiva un democrata, i un patriota catala, allo que mes odia el Partido Popular.

#4 Josep, Lleida, 15/05/2013 - 20:31

Quants milions d'espanyols hauriam de condemnar per delictes d'omissió pels genocidis franquistes, repressió i per l'expoli fet a mig món?? Més que construïr presons, s'hauria de fer una valla electrificada al voltant d'espanya perquè no son minoria els criminals espanyolistes i els seus còmplices.