Publicitat
Segrià · 28 de Maig de 2010. 16:02h.

El PSC, contra el "fals progressisme de l'esquerra"

L'Ajuntament socialista de Lleida és el primer en prohibir el burca als equipaments públics

El PSC, contra el "fals progressisme de l'esquerra"

Moment de la votació a l'Ajuntament de Lleida

La tinent d'alcalde de Lleida, la socialista Marta Camps, ha justificat el vot del PSC a favor de la prohibició del burca perquè "no estem per aquest fals progressisme de l'esquerra" en al·lusió a les crítiques d'ICV, que hi ha votat en contra, tot i formar govern amb el PSC al consistori de la capital del Segrià.

El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha prohibit l'ús del vel integral als espais municipals. A la moció, redactada per CiU i el PSC, s'hi han sumat el PP i el regidor no adscrit Ismael Zapater. Els dos regidors d'ERC s'han abstingut i l'únic regidor d'ICV hi ha votat en contra.

Els valedors d'aquesta prohibició han argumentat que el burca i el nicab atempten contra la dignitat de la dona, són discriminatoris i atempten contra el principi d'igualtat entre homes i dones recollit a la constitució espanyola.

La moció també estableix el compromís que "l'Ajuntament de Lleida durà a terme accions de sensibilització i de formació de tots els col·lectius socials encaminades a garantir el respecte a la dignitat de la dona des dels valors de la plena igualtat i la convivència".

També es contempla en la mateixa moció "demanar a l'Assemblea Municipal de les Religions, iniciativa pionera de l'Ajuntament de Lleida per a fomentar la convivència i la tolerància, que programi sessions formatives específiques i que les faci obertes als responsables de les diferents entitats religioses de Lleida per tal d'impulsar el diàleg i els valors comuns".

Així mateix, en la mateixa moció, s'acorda "sol·licitar a l'Administració de l'Estat i de la Generalitat perquè, mitjançant l'exercici de les seves competències, estableixin un marc comú de regulació en aquelles matèries sobre les que ostenten un títol competencial propi i específic, especialment pel que fa referència a la prohibició i/o regulació a la via pública del vel integral".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 joan, manresa, 29/05/2010 - 11:07

El Casal en Fira.--Felicitats,no sou sants de nostra devoció,pro reconexem la feina ben feta .Aquesta nes una.Axó es el primer pas..I es de sentit comú.Si volen portar el burca,vel i el ni...cull...,a casa seva.Aquí no es pot permetre. I no es higenic

#7 Kropotkin, Vic, 29/05/2010 - 09:13

Si, este es un tema que dominan perfectamente los del PSC. ¡Menuda pantilla de progresistas de SICAV!

#6 pep, barcelona, 28/05/2010 - 18:32

A però, n'hi ha un de vertader?

#5 A Lleida només un 8%, Lleida, 28/05/2010 - 17:13

Molt bé, me n'alegro que la meva ciutat sigui pionera en prohibir la guarrada del burka. Que es fotin els pijo-progres buenistas dels c.., que tot ho destrueixen.

#4 joan, canet, 28/05/2010 - 17:12

Però és que calia prohibir una cosa tan òbvia. La gent no pot anar amb la cara tapada per cap lloc, ni dones, ni hòmens ni hòsties consagrades. És de sentit comú, amb la cara tapada van els bandolers que delinqueixen i deixem-nos d´altres estupideses.