Publicitat
Barcelonès · 27 de Maig de 2013. 14:15h.

El PSC de l’Hospitalet demana el vot pel ‘no’

La campanya de rebuig a la independència compta amb el vistiplau de Nicaragua

Les octavetes amb arguments per votar ‘no’ a la consulta independentista que han començat a circular aquest cap de setmana a l’Hospitalet compten amb el vistiplau de la direcció del PSC. El portaveu socialista, Jaume Collboni, ha avisat que la iniciativa local es podria estendre per altres municipis.

L’agrupació local d’Hospitalet ha replicat l’acte d’aquest cap de setmana de l’Assemblea Nacional de Catalunya a la ciutat amb una octaveta en què l’alcaldessa Núria Marín demana el vot pel ‘no’.

L’octaveta diu que el PSC no està a favor de la independència, perquè “no és la solució a la crisi econòmica”, però sí que donen suport al dret a decidir. Una directriu que casa amb el tarannà de Nicaragua.

Collboni ha dit aquest dilluns, després de l’executiva socialista, que la iniciativa hospitaletenca “pot passar a altres llocs” perquè la defensa de la consulta perquè la ciutadania opini i el rebuig a la independència de Catalunya entronquen amb les polítiques de la direcció del partit.

El portaveu ha negat que des dels despatxos del carrer de Nicaragua hi hagi una consigna perquè, en l’hipotètic cas que es fes la consulta independentista, el corrent crític Avancem es desmarqués de la direcció.

“La llibertat no es dóna, es té i cadascú l’exerceix amb consciència”, ha dit Collboni, per repetir que el posicionament del PSC és “molt clar: defensa de la reforma federal de la Constitució i del dret democràtic a decidir”.

Imatge de l'octaveta
Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#27 ambaixadorCAT, Figueres, 28/05/2013 - 16:55

Els peixos bullits han parlat. Buits d'argument, sense lògica, com sempre.
Però almenys no es posen de cul a la consulta, com fan els degenerats de C´s i PP.

#26 Daniel Gómez, L'Hospitalet de Llobregat, 28/05/2013 - 16:19

No a la independencia ahora? Después de votar a favor en muchos municipios, despues de llevar mociones al propio ayuntamiento de Hospitalet y al Parlament? Veo que a pesar de tener (casi) mayoría en el ayuntamiento, tienen mucho miedo de Ciutadans, y sobretodo si Miguel se presenta. Por algo sera ;)

#25 MIS PADRES SON DE ANDALICIA Y HABLO CATALAN Y CAS , BARCELONA, 28/05/2013 - 10:29

soy de aqui. Y tengo que procurar por mi familia, por la educacion de mis hijos, por la sanidad ,en definitiva por el bienestar de los mios. A mi no me va esto de llevar la bandera española en el corazon , A mi me va lo de la cartera,harto de pagar para que los demas vivan bien . INDEPENDENCIA YA .

#25.1 andalicia?, vielha, 28/05/2013 - 10:39

eso no te lo crees ni tu. Tu eres un infiltrado de ERC.

#25.2 ambaixadorCAT, Figueres, 28/05/2013 - 12:53

Bravo.

Pel que respong andalucia? vielha: conec molts andalusos que pensen com el d'aquest comentari. Gent que té dos dits de front.

#24 Pallares a BCN, BCN, 28/05/2013 - 08:27

"Creiem en un model federal que
respecti la realitat plurinacional,
pluricultural i plurilingüística
de l?Estat"
Jo també crec en la pau mundial.
Algú creu -seriosament- que a Espanya algú vol ser federal i respectar la realitat pluricultural i plurilingüistica de l'estat?????

#23 Joan , Barcelona, 28/05/2013 - 00:23

Demanar el NO és acceptar que Catalunya té dret a decidir com a poble. O sigui que anem bé, hem fet un pas més. Que acabi guanyant el SI només és qüestió de sentit comú. Qui vol ser espanyol podent ser català?

#23.1 yo, vielha, 28/05/2013 - 10:40

prefiero se español que catalan, y seguro que mi nivel intelectual y económico es superior al tuyo.

#23.2 ambaixadorCAT, Figueres, 28/05/2013 - 12:56

Resposta al que suposadament és de Vielha:
Com tens els collons de declarar-te superior intel·lectualment i econòmica que en Joan?

Per experiència sé que la gent que s'auto-considera superior sol ser la més mancada.

#23.3 ambaixadorCAT, Figueres, 28/05/2013 - 12:57

A no ser que l'altra persona hagi demostrat implacablement el contrari (com és el cas de la majoria de nacionalistes espanyols quan comenten pels foros), que no és el cas.