Publicitat
Baix Llobregat · 16 de Gener de 2014. 12:13h.

El PSC de l'Hospitalet fa servir la brigada municipal, segons CiU

Meritxell Borràs critica que esborressin unes pintades al local socialista en "menys de dos dies"

El PSC de l'Hospitalet fa servir la brigada municipal, segons CiU

Pintades a un local del PSC

Aquesta setmana ja són, com a mínim, dues les vegades que la persiana del local del PSC de l’Hospitalet (situat al carrer de l’Estrella, 16-20) ha aparegut amb pintades on es demanava la dimissió de l’Alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i de la Tinenta d’Alcalde de Benestar i Famílies, Dolors Fernández.
 
Meritxell Borràs, portaveu de CiU a l’Hospitalet i diputada al Parlament, ha comentat que “la sorpresa, el fet insòlit i denunciable, és que aquestes pintades han estat netejades, i en temps rècord, pel propi equip de neteja de l’Hospitalet”.

Segons la normativa, l’Ajuntament de l’Hospitalet "només neteja gratuïtament les pintades i els graffitis de les façanes dels edificis (no de les persianes dels locals comercials ni dels partits polítics) i acostuma a trigar un mínim d’un mes a fer-ho".

Tanmateix, “les pintades del local del PSC han trigat menys de dos dies en ser netejades”, ha puntualitzat Borràs. Borràs considera que “és una vergonya i és inadmissible que l’equip de govern de l’Hospitalet utilitzi el servei de neteja de la ciutat en benefici propi”.

A més, Borràs ha demanant “que si ara l’Ajuntament neteja gratuïtament les persianes dels locals, que ho faci saber a tots els comerciants de la ciutat i que, a més, ho faci igual de ràpid”. “No és gens exemplar ni admissible que el PSC es beneficiï d’un servei que nega a la resta de locals”.

La portaveu de CiU a l’Hospitalet considera que aquest fet “és una ofensa al ciutadà ja que veuen com els recursos de neteja, que es paguen amb els diners de tots els hospitalencs, s’utilitzen per netejar les façanes del PSC i no per netejar la ciutat”. Finalment, Borràs ha assegurat que “aquest tipus d’actituds són la conseqüència de tenir durant tant de temps el mateix partit governant la ciutat”.

L'Ajuntament socialista, per la seva banda, ha comunicat que "d’acord amb l’Ordenança de convivència i civisme des de l’any 2005 s’estableixen uns criteris de neteja de pintades i grafits a persianes, façanes o qualsevol superfície de la via pública de la ciutat. Els criteris són: l’Ajuntament, a través del servei de neteja, realitza el servei per eliminar pintades o grafits a comunitats de propietaris, de forma gratuïta, prèvia autorització de la mateixa comunitat de propietaris".
 
"A més, el servei d’eliminació de pintades o grafits és gratuït i es realitza de manera urgent (en un termini màxim de 24 hores), sense necessitat que hi hagi una petició expressa prèvia, quan es tracta de pintades o grafits de contingut insultant, amenaçant, d’apologia, inconstitucionals o al·lusius a una persona o col·lectiu concret. En aquest cas, no hi ha distinció d’on s’hagi realitzat la pintada o grafit, ja sigui a una comunitat de propietaris o bé a qualsevol altre lloc de la via pública (inclosos comerços o partits polítics)".
 
"Aquest darrer cas ha estat pel qual l’Ajuntament ha procedit al servei de neteja de pintades en façanes de locals de diverses formacions polítiques de la ciutat. En el cas concret de la pintada a la qual fa al·lusió CiU en una nota de premsa, l’Ajuntament va rebre la petició d’eliminació de la pintada ahir i avui els serveis de neteja han efectuat el servei d’eliminació de la pintada".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 Guillem, PPCC, 16/01/2014 - 18:58

Curiós...quan hi han pintades independentistes el PSC fa un rebombori de cal deu.

En canvi, si demanen la dimisió de l'alcaldessa per incompetent no se'n diu res?

#7 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 16/01/2014 - 16:18

Això és veritat.A casa meva van pintar uns teòrics anarquistes a la paret.Aleshores jo vaig pintar una gran estelada L´endemà ja netejaven la paret. O sigui que estelades o independència, res. Ara, rucades i carallotades les que vulgueu.Per això a casa, quan l´embruten a sobre hi pinto l´estelada.

#6 enric, l'hospitalet, 16/01/2014 - 15:16

Recordo q a Tarrassa mamen els del PSC-PSOE, a qui vols enganyar dient això de Terrassa

#5 Jose, Terrassa, 16/01/2014 - 14:52

CIIU Terrassa fa servir les brigades municipals quan li fan pintades a la sevva façana.

#5.1 Estela, L'Hospitalet, 16/01/2014 - 16:03

Posats a recordar et recordo que a Terrassa governa el PSC i que, per tant, CiU no fa servir les brigades per a res més que res perquè no governa.

#4 Jesús_9barris, Barcelona, 16/01/2014 - 14:23

CiU fa oposició amb demagògies sense sentit, i a més, d'allò que, allà on governa, ells fan també: a Barcelona les pintades a partits es netegen el mateix dia, i son ells els que primer ho fan servir. I no té a veure amb l'ordenànça prevista per comerços i particulars

#4.1 T'espera el sobre al carrer Nicaragua.., Barcelona, 16/01/2014 - 15:31

Ja pots passar a cobrar pel carrer nicaragua compañero!!!! Ah, i tranquil, no ens oblidarem de firmar les peonades falses perquè tota la teva família del sud cobri el PER, ánimo compañero!