Publicitat
Baix Ebre · 5 de Juliol de 2011. 12:59h.

El PSC de Tortosa vota a favor de la reprovació d'Hereu i Ros

Els socialsites al·leguen que la moció popular "no es podia votar per separat"

El PSC de Tortosa vota a favor de la reprovació d'Hereu i Ros

El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Tortosa, Antoni Sabaté, a la dreta, al Costat de l'exalcalde, Joan Sabaté

El Ple de l'Ajuntament de Tortosa ha rebutjat "reprovar i rebutjar l'actuació dels alcaldes de Barcelona,Jordi Hereu, i el de Lleida, Àngel Ros" pel desallotjament dels acampats a la plaça Catalunya i a la plaça Ricard Vinyes respectivament. Segons s'informa a la web de l'Ajuntament, la moció popular ha estat rebutjada amb vots dels dotze regidors de CiU, més el regidor del PP, l'abstenció d'ERC i PxC, i el vot favorable dels regidors del PSC i d'ICV.

La proposta, que s'ha presentat al Ple amb el suport de 298 signatures, també reclamava "rebutjar i reprovar l'actuació dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona" pels mateixos fets, així com la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig.

Durant el debat de la moció, la portaveu del grup de CiU, Meritxell Roigé, ha volgut posar en evidència als tres regidors que integren el grup municipal del PSC, en tant que amb el seu vot favorable a la moció han reprovat dos alcaldes del seu propi partit polític, fet que ha qualificat d'"actitud impròpia", i els ha recordat que en seu parlamentària el PSC no va demanar la dimissió del conseller d'Interior, mentre que al Ple de l'Ajuntament sí que ho han fet.

Roigé ha afegit que "és una falta de respecte institucional molt greu reprovar alcaldes d'altres municipis", ja que "si algú ho ha de fer han de ser els seus propis plens, i ni PSC ni ICV ho han fet".

Pel que fa als grups de l'oposició, el portaveu del PSC, Antoni Sabaté, ha qualificat l'actuació de la policia a la plaça Catalunya de "desmesurada", malgrat donar suport als cossos policials i expressar el seu desacord amb la reprovació dels alcaldes, dita la qual cosa ha emès el seu vot favorable a la moció.

En declaracions a e-notícies, Sabaté ha manifestat que "vam donar suport a la moció perquè -al ser una iniciativa popular- no es podia votar per separat", però "vam fer constar en acta que no estàvem d'acord la reprovació" dels alcaldes.

El portaveu d'ERC, Josep Monclús, ha justificat la seva abstenció tot condemnant els fets de la plaça Catalunya però advertint que al Ple "no podem reprovar alcaldes d'altres poblacions".

Pel que fa al portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, ha donat suport a la moció popular tot reivindicant que iniciatives com aquesta són molt necessàries per tal que reforçar la "codecisió de la ciutadania", per després precisar que la reprovació d'alcaldes tècnicament planteja dubtes i que "cal interpretar-ho en sentit ampli".

El portaveu del PP, Xavier Dalmau, s'ha pronunciat només per posicionar el vot contrari a la moció. I, finalment, el portaveu de PxC, Jordi Casanova, ha dit que coincideix al 90 per cent en l'expressat pels proposants de la moció, malgrat ser contrari a l'ocupació de carrers i places, fet pel qual ha acabat abstenint-se.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Torredeflot, Tarragona, 06/07/2011 - 12:41

Mira que en són de rucs els socialistes tortosins! Així els ha anat a les eleccions...

#4.1 Joan, Tortosa, 06/07/2011 - 17:13

En canvi jo no crec que tots els convergents de Tarragona siguin com tu, no pot ser.

#3 Tortosi absent, Tarragona, 05/07/2011 - 19:32

El que han de fer el PSC i ICV, es pagar els 240.000 € que ha costat treure tota la broça de Plaça de Catalunya. Als indignats, dir-los que, tenen molta rao en part, pero el que no poden es invair espais publics de forma arbitraria i fer el que es vulgui.

#3.1 Lector de La Marfanta, Tortosa, 05/07/2011 - 20:01

Ja fas bé de ser absent, ja. Que té a veure el PSC i ICV amb pagar el que diuen ( jo no m'ho crec ) que ha costat netejar la plaça Catalunya.

#2 Tortosi absent, Tarragona, 05/07/2011 - 19:27

El que haurien de reprobar es l'actitut del PSC e ICV i fer-los pagar els 240.000 euros que ha costat, de moment, llimpiar tota la merda que s'ha deixat a Plaça de Catalunya i amb tot els respectes als indignats, que tenen molta rao en part, no poden invair espais publics de forma abritaria.

#1 Lector de La Marfanta, Tortosa, 05/07/2011 - 19:26

Posats a copiar fotos d'altres ( que a més no és actual ) haguésseu pogut copiar-ne alguna de les varies que hi han del ple d'ahir on es veuen als proposants de la moció popular com ensenyen targetes vermelles al govern municipal i als que no van recolzar la moció.