Publicitat
Barcelonès · 5 de Novembre de 2008. 16:39h.

El PSC va retirar les quatre barres del Saló de Cent

S'ha iniciat una campanya popular a Barcelona per la restitució dels tapissos que "estan en neteja" des del 2004

El PSC va retirar les quatre barres del Saló de Cent

Els tapissos del Saló de Cent

A Barcelona s'ha iniciat una campanya popular que demana la restitució dels tapissos amb les quatre barres que decoraven fins el 2004 el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i que van ser retirats. El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament, que presideix Xavier Trias, també s’ha adherit a la iniciativa. 

El regidor de Cultura de Convergència i Unió, Jaume Ciurana, ha explicat que ha començat una campanya popular que, via Internet reclama “la  restitució dels domassos amb senyeres que tradicionalment decoraven el Saló  de Cent de la Casa de la Ciutat de Barcelona”, que foren retirats pel Govern  municipal l’any 2004, i en que es representaven les quatre barres i els escuts dels antics municipis que s'anaren agregant a Barcelona. “Des de CiU ens alegrem d’aquesta iniciativa i ens hi adherim”, ha dit Ciurana.

Segons ha assegurat Ciurana, en el moment en que es van despenjar els tapissos ja va  preguntar, primer de manera informal, als responsables municipals “on eren, i em digueren que els estaven netejant i restaurant”. Uns mesos després, ja pels canals oficials, Ciurana va tornar a preguntar i va  registrar una pregunta el 18 de gener de 2005 que demanava: "Quan es té previst  restituir  els  tapissos  que hi havia al Saló de Cent i que foren retirats per procedir a la seva neteja ?”. La resposta no arribà fins el 21 de  novembre,  “onze  mesos  més  tard!”,  ha recordat el regidor de CiU, i textualment  deia:  "Els  tapissos  que  hi  havia  al saló de Cent van ser retirats  per  la seva restauració i neteja i s'ha procedit igualment a la neteja  de  les  parets  del Saló. Actualment els tapissos estan embalats i protegits  de  la finalització dels processos d'obres de millora programats per a l'entorn del Saló de Cent".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 pepa, granollers, 06/11/2008 - 12:45

Que ens posin la bandera espanyola i molts estaran més a gust.

#12 Joaquim, Barcelona, 06/11/2008 - 10:59

Pere, ERC ha sortit de l'Ajuntament, però d'entrada recolza l'Hereu en tots els temes que els necessiten i quan es va decidir treure la bandera, en Portabella estava al govern de Joan Clos.

#11 Ignasi, Barcelona, 06/11/2008 - 10:43

Portabella fa el pressec a barcelona, surt de l' Ajuntament per a salvar-se el cul i desde llavors no ha fet res pel pais i tan sols afovoreix els interessos sociates: aprovació pressupostos, PAM i els domassos on son...Si us plau dignitat.

#10 Jordoi, Barcelona, 06/11/2008 - 00:22

Si Pere. Però ni se'n van adonar fins que els hi hem dit. De fet tant els hi feia. N és el seu poblema.

#9 sulfuro sulfuro, Barcelona, 05/11/2008 - 22:51

No son los tapices los que más necesitan una limpieza a fondo en el Ayto de Bcn.
Igualque se olvidaron los tapices parece que nos hemos olvidado del escandaloso
tinglado del Forum.
No he vuelto a oir nada de la demanda millonaria de firma USA a Forum.