Publicitat
Barcelonès · 24 de Març de 2010. 11:00h.

El Síndic dóna la raó als veïns del parc de Joan Miró

Ribó insta l’Ajuntament a complir la llei en termes d’urbanisme

El Síndic dóna la raó als veïns del parc de Joan Miró

El parc Joan Miró

Els veïns del parc Joan Miró i la seva portaveu, Patrícia Plaza, estan "satisfets" amb la primera resposta oficial a la seva reclamació per les obres "il·legals" a l’Ajuntament de Barcelona. Es va presentar reclamació al Síndic de Greuges sobre el procediment legal emprat per la Regidora del Districte de L’Eixample, Assumpta Escarp, per destruir el Parc Joan Miró.

En la resolució s’exposa, per part del Síndic, que l’ Ajuntament ha tingut des de el 2006 per efectuar el procediment administratiu corresponent a la llei, i no ho ha fet. Així mateix indica “que ha d’imperar l’eficàcia vinculant del planejament urbanístic i el deure de compliment de les seves determinacions en relació amb els usos i les obres”.

La resolució apel·la a una vulneració al dret que garanteix la Constitució envers al Medi ambient, i el dret del ciutadà de viure dignament que preval sobre l’interès general argumentat en un informe enviat per l’ Ajuntament per tal de justificar les obres, és més, “en la tramitació administrativa que ha comportat la reducció de l’espai públic  del parc Joan Miró es podrien haver assumit previsions i cauteles tendents a garantit la seguretat jurídica i a complir els principis de bona administració”.

Ribó conclou que “amb la finalitat de garantir la seguretat jurídica” caldria haver seguit els procediment de modificació del Pla General i un Pla especial de les Lleis d’ Urbanisme, que no s’han fet.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Just Ribó, Barcelona, tuff franquisme-psc, 26/03/2010 - 16:32

Com al temps del Franco, construir en Zona Verda, Hereu, un franquista com el Porcioles, el Maragall i el Serra; Bones familes franquistes, enriquides pel franquisme i pel socialisme; FRANQUISME I PSC LA MATEIX REALITAT ETERNA!!!

#3 Maria, Barcelona, 26/03/2010 - 09:09

Prou prevaricació adminsitrativa!! HEREU I ESCARP DIMISSIÓ! Els delictes cal pagar-los i lo primer és dimitir. Quina vergonya d' Ajuntament!!!

#2 Tomas, Barcelona del gil-hereu, 26/03/2010 - 08:38

Construir en zona verda es un delicite, pero el delinquent Hereu, ho fa, per que sap que la Fiscalia protegeix als socialistes!! Visca la Injusticia i la Fiscala!!!

#1 Alcampelló, Barcelona, 25/03/2010 - 19:25

El traslado del cuartel de bomberos al Joan Miró era evitable.Hereu hace las cosas mal. Más que los intereses de los ciudadanos le importan otros factores.La recalificación del MINIESTADI para construir 1.625 pisos es otro caso anti vecinos vergonzoso.