Publicitat
Barcelonès · 16 de Desembre de 2010. 22:24h.

El transport públic puja per sobre de l'IPC

La T-10 un 3,7%, la T-50/30 un 3,4% i la T-Mes un 3,45%

El transport públic puja per sobre de l'IPC

José Montilla, Núria Parlón i Jordi Hereu sortint de l'interior d'un comboi del metro de l'L9

El transport públic puja més enguany que l'IPC. L'augment anunciat (La T-10 un 3,7%, la T-50/30 un 3,4% i la T-Mes un 3,45%, com a exemple) ha provocat les crítiques dels partits a l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona.

El President del Grup de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha explicat que l'increment de les tarifes "es deuen i tenen explicació, fonamentalment, per la mala gestió tots aquests anys dels Governs tripartit, i també per la manca de lideratge de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, per la seva incapacitat de negociar i aconseguir de l'Estat un finançament just i suficient del sistema de transport públic de Barcelona".

Trias ha reclamat com a molt necessari la negociació "d'un bon contracte-programa del transport públic metropolità, que cobreixi les necessitats del sistema, i no hagi de repercutir tot l'esforç en l'usuari i els increments tarifaris". També ha lamentat "la pulsió demagògica" que s'ha deslliurat a les files d'ICV quan el seu màxim responsable a l'Ajuntament, Ricard Gomà, ha sortit a criticar amb contundència "un augment de les tarifes que ha acordat el Govern de la Generalitat del qual encara forma part. És impresentable".

Per la seva banda, Alberto Fernández, president del Grup Municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ha assenyalat que "és injust i abusiu augmentar les tarifes del transport públic per sobre de l'IPC en l'actual moment de crisi, a més de fer-ho de forma continuada al llarg dels últims quatre anys creixent en alguns casos el doble per sobre del IPC, a més de sumar l'increment de l'IVA".

Per això, ha reclamat "congelar les tarifes del transport públic per a 2011, i així compensar la pujada de l'IVA del passat 1 de juliol que ja va encarir els bitllets de transport fa 6 mesos, fet que evitaria que el transport públic s'encareixi per segona vegada en un any".

Alberto Fernández ha recordat que "una vegada més es castiga els usuaris que utilitzen els títols de transport més venuts com la T-10 amb una pujada del 3,77%, la T-50/30 amb un increment del 3,40% o la T-Mes amb una pujada de 3,45%".

Finalment, el dirigent Popular considera necessària la creació d'una Llei de Finançament del transport públic per solucionar aquest problema amb les tarifes, "és l'assignatura pendent des de l'any 2003 quan es va aprovar la Llei de Mobilitat".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Faithless, Barcelona, 18/12/2010 - 00:42

Sort que ja falta poc per a fotre fora tota aquesta txusma.
Trias t'esperem!

#7 Expulsió als sense papers, JA!, 17/12/2010 - 12:40

Espero que el nou Govern foti controls i actui estrictament amb aquesta inseguretat al nostre metro, el pes de lallei per tothom i no pels de sempre

#6 Neus, Bcn ST.Andreu, 17/12/2010 - 12:37

Al metro no paga cap inmigrant, m´exposop a que els ecosxupiguais em diguin racista, estic FART de pagar la T50 i que es preguin mesures contra aquesta colla d´aprofitats estrangers, la majoria sensa papers i per acabar de adobar.ho carteristes

#5 Joan Carles, Manresa, 17/12/2010 - 12:19

El darrer "servei" del tripartit als catalans

#4 Alfred, Eixample, 17/12/2010 - 07:38

Pero ancara qued algu pagant???
Que en fa de temps que no pago, si els inmigrants es colen, perque no ho puc fer jo. Que em detinguin si tenen collons