Publicitat
Gironès · 20 d'Abril de 2011. 12:36h.

El tripartit de Girona es deixa un escut fanquista

L'alcaldable Santi Niell denuncia "l'aligot franquista que decora els despatxos del Mercat del Lleó"

El tripartit de Girona es deixa un escut fanquista

L'àguila imperial que hi ha als despatxos del mercat municipal del Lleó a Girona

L'alcaldable de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a Girona, Santi Niell, ha denunciat que el tripartit d'esquerres no ha fet absolutament res per retirar "l'aligot franquista que decora els despatxos del Mercat del Lleó de Girona, sinó que a més el va restaurar pintant-lo". Niell també recorda que "ni tant sols s'han molestat a seguir el criteri que ells defensen de posar-hi un metacrilat i una placa explicativa".

Niell considera inacceptable que un govern dit d'esquerres permeti aquest "atemptat visual als treballadors del mercat" i ho considera un "insult a les víctimes de la dictadura", entre les quals s'hi compta el seu avi, que fou condemnat a treballs forçosos per la dictadura franquista en aquest mateix mercat, segons ha explicat l'alcaldable independentista.

La denúncia ha estat formulada al facebook de l'alcaldable independentista on ha afirmat: "del dictador no en queda ni la pols, però a Girona el govern tripartit PSC-E-ICV-EUiA en guarda la memòria. Ben conservat i net. No hi busqueu plaques explicatives. A partir del 23 de maig ho arreglarem".

Finalment, Santi Niell s'ha compromès a enderrocar i esborrar tota la simbologia franquista que encara queda a la ciutat de Girona i restablir la dignitat d'aquesta ciutat si és escollit alcalde.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Patateta, Bcn, 20/04/2011 - 17:57

No m'ho puc creure. La realitat supera la ficció. S'imaginen uns empresaris jueus a Berlin restaurant l'escut nazi d'unes antigues oficines de les SS. Que esperen els del SI per anar-hi amb un martell. Això és brutal!!

#2 JM, Barcelona, 20/04/2011 - 16:31

¿FANQUISTA?

#1 Jacob Valtierra, Cangi, 20/04/2011 - 15:08

Fa ja uns quants anys, que el mercat de Girona es va reformar i el Quim Nadal no va tenir nassos per retirar el pollastre i va deixar l'escud i un rètol que posa que el mercat va ser construit amb presoners de la Guerra Civil. Quin un el Quimet, molt valent per algunes coses i un gallina per altres.