Publicitat
Baix Penedès · 11 d'Agost de 2010. 09:39h.

El Vendrell i Calafell 'legalitzen' els 'top manta'

Els han ofert un espai acotat a canvi de sortir de la primera línia de mar

El Vendrell i Calafell 'legalitzen' els 'top manta'

'Top-manta' a El Vendrerll

El Vendrell i Calafell (Baix Penedès) han agafat una drecera en la lluita contra el top manta i en lloc de perseguir aquesta venda prohibida per les seves pròpies ordenances han pactat amb els manters la seva ubicació en zones franques allunyades del centre on no seran perseguits.

La solució la va idear el Vendrell al constatar que els durs enfrontaments policials de l'estiu passat no servien de res. L'ajuntament estava aclaparat per la complexitat d'haver de lluitar amb els seus propis mitjans contra la venda ambulant. L'espai assignat al Vendrell per a aquesta activitat és la plaça de la Mitja Lluna, allunyada del passeig marítim. El pacte pel qual els manters obtenen immunitat.

Per la seva part, Calafell ha copiat la mesura i ha atorgat als manters com a zona franca un tram remot del passeig marítim. La diferència és que Benet Jané (CiU), alcalde del Vendrell, admet que estudia cobrar una taxa i a Calafell el consistori té clar que no "cobrarà res", segons l'alcalde, Jordi Sánchez (PSC).

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 una veïna de calafell, calafell, 18/08/2010 - 21:04

la venda ambulant a calafell ha adquirit tal dimensió que el consistori no pot perseguir-la perquè no té prou mitjans, ni tècnics ni humans. No entenc perquè tants escarafalls per intentar racionalitzar un fenòmen que a calafell no para de creixer.

#5 RAMON, GIRONA, 12/08/2010 - 09:48

PLATAFORMA X CATALUNYA ES LA UNICA SOLUCIO

#4 rafael, martorell, 11/08/2010 - 12:49

practicamente son todos ilegales en la zona franca hay un sitio para llevarlos y expulsarlos como se les va ha cobrar unataxa o dejarlos y el resto de comerciante no se le va ha cobrar nada tampoco ViSCA PLATAFORMA PER CATALUNYA

#3 joan, manresa, 11/08/2010 - 11:12

El Casal,11,10 h.-Sembla que ens hem begut l'enteniment..Aquesta no l'esperabem..Srs.Batlles,son ilegals o no..? Tots sabem lo que son..O volen que ens tornem tots ilegals..?..I l'efecte crida.Saben las consecuencias.?Agradi o no,sa d'actuar amb la ll

#2 josep, el vendrell, 11/08/2010 - 10:56

sr alcalde, una taxa només es pot cobrar quan hi ha un servei a canvi... sinò és una altra cosa però no una taxa. A veure si s'entera una mica de què va la seva feina, així va el poble!