Publicitat
Baix Llobregat · 2 de Novembre de 2012. 12:15h.

Els cinemes de Sant Boi perden un 42% de públic

El PP denuncia que l'Ajuntament perdrà 60.805 euros a l'any

Els cinemes de Sant Boi perden un 42% de públic

L'entrada dels cinemes, en una foto d'arxiu

El Grup Municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Sant Boi ha manifestat durant la celebració del ple municipal el seu desacord amb la gestió duta a terme des de l'Ajuntament en els cinemes Can Castellet i la nova proposta de gestió que es planteja.

El PP ha recordat que després de més de dos anys des que s'inauguraran les 5 sales, el temps ha donat la raó a la seva formació política quan en el seu moment el grup popular va advertir que "el projecte estava destinat al fracàs".

Per al Portaveu Popular a l'Ajuntament, Rafael Cañedo, el projecte municipal de cinemes Can Castellet ha estat "un rotund fracàs" ja que durant aquests dos anys i mig, el local comercial adjacent a les 5 sales de cinema ha estat tancat sense cap tipus d'activitat, i el nombre d'espectadors aquest any se situa un 42% per sota de les xifres d'assistència respecte a l'any de la seva inauguració.

Cañedo ha criticat durament l'estudi de viabilitat econòmic financer presentat per PSC i ICV al qualificar-lo d'"irreal i de pur maquillatge per presentar artificialment un ridícul benefici".

L'estudi estableix una assistència de 55.000 espectadors a l'any quan la mitjana mensual d'assistents aquest any és de 3.723 persones al mes amb una projecció final per tot al 2012 d'uns 44.700 espectadors. Segons el grup popular, amb les xifres actuals d'espectadors dels cinemes suposaran unes pèrdues de 60.805 euros a l'any i que la facturació del bar també es veu reduïda per aquesta menor afluència de públic.

Per a la presidenta i regidora dels populars a la ciutat, Marina Lozano, "un projecte d'instal·lació de cinemes no té futur si és en un barri d'una ciutat on no hi ha una zona de restauració, comercial i d'oci complementària que els faci atractiva per al ciutadà, aspectes fonamentals dels quals el projecte de cinemes Can Castellet manca".

La líder dels popular a Sant Boi argumenta que altres factors negatius per al projecte són "la manca d'aparcament a la zona, a més d'estar ubicats en una zona apartada de les principals zones comercials de la ciutat i dels diferents mitjans de transport públics com són els autobusos urbans i el ferrocarril".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 fausto, Sant Boi de Llobregat, 06/11/2012 - 14:40

eso lo veiamos todos los de sant boi, pero como querian ser como los de cornella, el cine efectivamente no tienen bares alrededor, no hay aparcamiento, hay poca publicidad, era una mas de las grandes ideas de este ayuntamiento que nos frie a impuestos