Publicitat
Barcelonès · 7 d'Octubre de 2009. 13:53h.

Els Legionarios de Cristo generen "alarma social" al barri

Els veïns al·leguen problemes de vialitat, mobilitat, circulació i medi ambien

La Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola i els veïns dels carrers Pomaret, Plantada i Sant Pere Claver rebutgen la implantació de l'escola Cumbres de los Legionarios de Cristo, dirigit per aquesta ordre ultrareligiosa, perquè "una fundació que, independentment del problemes del fundador, el Bisbat de Bilbao està fent una investigació dels béns d'aquesta congregació i estan subjectes de ser incautats".

En un informe intern 'El avance del proyecto de construcción' de la fundació sobre la nova escola s'explica que es financiarà, "como es habitual, con una combinación de donativos personales, companyías de capital de riesgo i financiación bancária". En aquest sentit, la plataforma ha dit que l'Ajuntament hauria de tenir en compte que "això genera alarma social i risc jurídic".

I és que en un primer moment, l'any 2001, l'Ajuntament de Barcelona va denegar aquest projecte per motius de vialitat, mobilitat, i circulació entre d'altres. Els veïns es queixen que aquests motius continuen vigents i no entenen perquè el consistori ha aprovat la construcció d'una escola per a 1.760 alumnes a la part alta de Sarrià, a tocar del parc de Collserola".

La Plataforma no accepta la implantació d'aquest projecte perquè "a banda de la ideologia del col·legi" hi ha problemes "enormes de concentració d'escoles, ja que el nombre d'alumnes d'aquest projecte es superior al de les vuit escoles que existeixen al barri; problemes de mobilitat, de circulació i, a més, hi ha una absència de l'informe del Consorci de Collserola, que desaconsella aquesta acció". En aquest sentit, ha afegit que "no hi ha ciutats al sud d'Europa que tinguin un espai natural com té Barcelona amb Collserola".

Sobre una possible reunió amb els Legionarios de Cristo per intentar arribar a un acord, els veïns han indicat que "no hem tingut cap conversa amb l'associació. No tenim interès en parlar amb ells. No ens agraden els seus idearis, que separin els alumnes per sexes i els valors de l'escola no són els nostres.

El projecte de l'escola de los Legionarios de Cristo
Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 carlos toscano, MEXICO, 08/10/2009 - 20:51

NO SE PORQUE GENERA TANTOS PROBLEMAS UNA BUENA ESCUELA.
PERO QUE TAL PUSIERAN UN TABLE DANCE PARA QUE TUS HIJOS EL SABADO SALIENDO DE LA DISCO SE VAYAN AVER CHICAS PELOTUDAS...
UNA COSA ES EL PROBLEMA DE MACIEL Y OTRA ABRIR UNA ESCUELA EDUCATIVA. TIOSS

#11 Marissa, Barcelona, 08/10/2009 - 17:57

El problema dels Legionaris és que tenen un sistema de treball sectari: Mantenen l'aïllament de la família i amistats, confisquen bens, sous, herències, etc, controlen correspondència. En fi que si tens un fill o germà en el movimiento: dona'l perdut

#10 Ramon, Sants-Barcelona, 08/10/2009 - 13:20

I dic això per tots aquells que es rasgen les vestidures perque l'escola es ultra-religiosa. Ostia com si no hi haguessin a Sarrià d'aquestes. I el lema està inscrit al Monestir de Montserrat, simbol de catalanitat. Doncs per mi i per molts, no serà.

#9 Ramon, Sants-Barcelona, 08/10/2009 - 13:18

Jaume, si volen montar l'escola que ho facin, tenen tan dret com jesuites, celesians o escolapis. Que facin el seu ghetto i que li donguin la pallisa al seu Deu. Als demes podrem viure en pau. "Catalunya serà cristiana o no serà", saps on ho posa?

#8 Rosa, bcn, 08/10/2009 - 10:10

ES MOLT ESTRANY EL CANVI D´OPINIO DE L´AJUNTAMENT. CREC QUE LA FISCALIA ANTICORRUPCIÓ HAURIA D´INVESTIGAR...