Publicitat
Bages · 28 de Juny de 2011. 16:40h.

Els Mossos localitzen 50 quilos de dinamita a Manresa

La policia ha estat alertada per un operari que reformava el pis

Els Mossos localitzen 50 quilos de dinamita a Manresa

Una imatge dels explosius localitzats pels Mossos d'Esquadra en un pis de Manresa

Els Mossos d'Esquadra van localitzar 50 quilos de dinamita en un habitatge de Manresa, després de ser alertats per un operari que feia la rehabilitació del pis. A banda dels explosius, també es va trobar 100 metres de metxa i 27 detonadors pirotècnics. La policia autonòmica sospita que el material era de l'antic propietari, mort fa dos anys i que era rehabilitador de masies al Bages.

Els explosius es trobaven en molt mal estat de conservació i la seva manipulació era molt perillosa, segons els agents. Els especialistes dels Tedax van ser els encarregats de treure la dinamita del pis i fer-la explosionar en una gravera propera. La dinamita, després d'un temps de ser emmagatzemada en males condicions es descompon parcialment, fet que fa augmentar el risc d'explosió.

Els Mossos de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Manresa s’han fet càrrec de la investigació per esclarir la procedència d’aquest material explosiu. La policia ha averiguat que el propietari del pis va morir fa dos anys i que a l'habitatge no hi vivia ningú.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat