Publicitat
Segrià · 4 de Desembre de 2010. 20:31h.

En defensa de les obres d'art de Lleida

Gilabert entrega el títol de soci d'honor del museu al bisbe Ciuraneta

En defensa de les obres d'art de Lleida

Gilabert, amb Ciuraneta, en un moment de l'acte

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha dit que "el bisbe Ciuraneta va esgotar totes les vies canòniques per demostrar documentalment, davant la Santa Seu, els drets de Lleida sobre la propietat de les obres de l’art sacre en litigi, sense que mai s’acceptessin aquestes proves, ni es dictés cap sentència en base a elles". Gilabert ha presidit el lliurament dels títols de Soci d’Honor de l’Associació Amics del Museu de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida ha fet el lliurament al bisbe Francesc Xavier Ciuraneta i el degà de la Facultat de Lletres de la UdL, Joan Busqueta, ha fet l’entrega al doctor Josep Casanova. L’acte ha tingut lloc a l’Acadèmia Mariana de Lleida. Gilabert ha entregat al bisbe Ciuraneta i al doctor Josep Casanova el llibre Lleida, Blanc i Negre de Manel Viladrich.

El polític republicà ha agraït la feina feta per l’Associació Amics del Museu de Lleida en la defensa de l’art sacre, ha lloat la figura del bisbe Ciuraneta i la dedicació del doctor Josep Casanova. Gilabert ha dit que desitja que la veritat posi pau al conflicte de l’art sacre i ha afirmat que es difícil buscar una solució dialogada quan una de les parts rebutja aquesta via.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 ilergeta, Lleida, 08/12/2010 - 11:49

7º MANDAMIENTO :

No robarás.

#19 Francesc, Barcelona, 07/12/2010 - 19:31

Antoni de Lleida, bufff, quina comparança... L'Alhambra de Granada només la podria vendre l'estat, perquè és a l'estat a qui pertany.

#18 Francesc, Barcelona, 07/12/2010 - 19:27

Rosa, parles d'un robatori a Osca.... a Osca? Suposo que vols dir a la província d'Osca. Però és que el conflicte no es dirimeix entre províncies sinó entre bisbats: bisbat de Barbastre i el bisbat de Lleida.

#17 Joan, Lleida, 07/12/2010 - 14:51

Antoni "de Lleida", oblides que les peces les van vendre al bisbe de la diòcesi a la que pertanyien les parròquies, no al primer que passava per allà com vols donar a entendre. D'altra banda espero que l'Opus Dei o el govern fatxaragonès t'estigui pagant bé.

#16 Antoni, Lleida, 07/12/2010 - 12:16

Beth, no et vols enterar de la realitat.
Si ara mateix jo et venc l'Alhambra de Granada per 100 euros i jo et signo el rebut i em quedo els 100 euros que tu em dones, TU NO HAS COMPRAT RES.
L'Alhambra no és teva. Només ets un innocent o un espavil.lat QUE ET VOLS QUEDAR EL QUE NO ÉS TEU. (lladre)