Publicitat
Ribera d'Ebre · 26 d'Agost de 2008. 18:41h.

Enxampen dos furtius que caçaven en època de veda amb armes prohibides

Un d'ells ja va ser denunciat el mes de març per caçar il·legalment al Parc Natural dels Ports

El cos d’Agents Rurals (CAR), del Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha enxampat dos presumptes caçadors furtius que caçaven conills i senglars en època de veda en una àrea privada de caça de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre). En el moment de la intervenció duien armes i municions prohibides i havien caçat 4 conills.
 
Els dos individus caçaven des d’una furgoneta amb la qual recorrien els camins d’una gran finca, armats amb una escopeta carregada amb munició prohibida i una carrabina del calibre 22, arma prohibida per practicar la caça, que disposava d’una mira telescòpica. La caça s’efectuava en el crepuscle i durant les primeres hores de la nit recorrent els camins d’aquesta gran finca privada, al costat mateix de la urbanització de Sant Jordi d’Alfama, aprofitant els llums del vehicle i un focus potent de mà, que també prohibeix la normativa.

Els dos caçadors realitzaven aquesta activitat des de feia temps de manera periòdica, fet comprovat pel seguiment que n’havien fet els agents del CAR, que finalment els va permetre d’enxampar-los. De fet, un dels caçadors ja va ser denunciat el mes de març d’aquest any pels agents rurals després d’haver caçat il·legalment un mascle trofeu de cabra salvatge al Parc Natural dels Ports, fet que s’està instruint com a presumpte delicte en el Jutjat d’Instrucció número 2 de Tortosa.
 
Les infraccions comeses són caçar en època de veda, en horari nocturn, fent ús d’armament i munició prohibides, així com caçar des d’un vehicle i usant un focus potent de llum de mà. Tots aquests fets poden ser constitutius d’un delicte contra la fauna i/o diverses infraccions administratives molt greus i greus contra les normatives de protecció dels animals i la caça.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 eric, ametlla de mar, 22/03/2011 - 18:41

tots aquells que defensen la furtivitat aquests son els pitjors ca?ors furtius que hi ha a qualsevol lloc ademes hi ha altres temes que s haurien de fixar i no en la matan?de quatre conills aixo al meu poble es diu tenir poca feina si tan ecologistes son que es fixin en altres coses

#5 Guerra al furtiu, tortosa, 26/08/2010 - 12:04

Al Nomen li sobra lo de ''don'' primer furtiu i lladre del terme

#4 IO, VEINA, 29/08/2008 - 17:18

ES LA DE NOMEN, APOYEM A LA FURTIVITAT, ES EL MES BONIC QUE HIHA, NO ES FASIL, I NO TOTHOM SAP COM NI ON FEU

#3 ICONA CAR I SEPRONA I MOSSOS D'ESQUADRA, COLLA DE XUPATINTES, 27/08/2008 - 18:18

ON ES L'ARTICLE DEL TESTAMENT D'ASDAM QUE DIU QUE ELC SONILLS SON DEL CARR I D'ON HA TRET EN CESC DE COLLBAO QUE S'EXTINGEIXEN ELS CONILLS A L'AMETLLA DE MAR ELS CONILLS FAM MAL ALS HORTS I A LA REPOBLACIO FORESTAL.

#2 Cesc, Collbató, 27/08/2008 - 08:56

... I així es van extingint tot d'espècies animals.
Si tant els agrada la caça, ¿per què no organitzen una cacera en què es cacin entre ells dos? Per mala sort, d'aquesta espècie de caçadors furtius en sobren, i molts! No hi ha perill d'extinció.

#2.1 gerard, tortosa, 14/08/2013 - 16:25

així s'haurieu d'extingir els ecologistas només sabeu privar i privar i en el que s'heu de fixar no es fixeu a mi un any em van robar coses de dins al cotxe al mig d'una muntanya segur que vau ser gent de la vostra lladres!!!!!