Publicitat
Barcelonès · 17 de Maig de 2011. 22:24h.

ERC amenaça Espot amb "mesures legals"

Creuen que les crítiques a Portabella formen part "d'una manera de fer política mesquina i ignorant"

ERC amenaça Espot amb "mesures legals"

Santiago Espot, alcaldable per Solidaritat, en una imatge d'arxiu

La Federació de Barcelona d'Esquerra, que presideix Oriol Amorós, ha respost les crítiques de Solidaritat -amb es quals ha afirmat que Jordi Portabella cobra per tretze càrrecs, i ha amenaçat amb emprendre "mesures legals" contra el partit i, en conseqüència, contra el seu alcaldable per Barcelona, Santiago Espot.

En un comunicat signat per Amorós, s'afirma que:

"Davant de les informacions falses i difamatòries de Solidaritat Catalana respecte una suposada 'acumulació de càrrecs' i de 'percepcions econòmiques' per part del president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, des de la Federació de Barcelona volem aclarir que:
 
- No existeix tal acumulació de càrrecs. Les responsabilitats que ocupen tots els regidors en diferents organismes municipals són d’obligat compliment per als regidors i regidores dels diferents grups municipals a l’Ajuntament de Barcelona.
 
- Els regidors només cobren un sou on hi ha incorporat els complements. Per tant, cap membre de l’Ajuntament cobra per assistir als organismes de caire municipal. Per tant, l’estimació feta per Solidaritat Catalana sobre les remuneracions dels regidors són falses.
 
- En el comunicat, Solidaritat acusa als diferents partits polítics de l’Ajuntament d’opacitat. Volem recordar que a la pàgina web de l’Ajuntament hi són publicats el sou de cadascun dels regidors del consistori. Cal afegir que tots els regidors fan  declaració de béns a l’inici de cada mandat i que és d’obligat compliment.
 
També volem recordar que tots els regidors de l’Ajuntament de Barcelona es van congelar i rebaixar després el sou fins a un 15% davant la crisi econòmica i el pla d’austeritat i que va ser precisament Esquerra qui va impulsar i es va aprovar per unanimitat el Codi Deontològic de l’Ajuntament.
 
Com a mostra d’ignorància i difamació del comunicat, l’exemple és el cas de la Fira. Com a  público-privat, els presidents de grup representen l’Ajuntament de Barcelona (Hereu, Trias, Portabella, Fernández-Díaz..) i òbviament ni cap representant privat ni cap públic rep remuneració directa ni en forma de dieta ni de cap altre tipus ja que només els càrrecs privats i professionals de la Fira cobren un sou.
 
La Federació de Barcelona recorda que Esquerra està a l’oposició i que és insòl·lit que es pugui acusar d’acumulació de càrrecs els regidors que, voluntàriament, van decidir deixar d’estar al govern de la ciutat havent pogut continuar a govern.
 
Amorós reprova aquesta manera de fer política mesquina i ignorant de SI de la qual ja havia estat advertit per membres de Solidaritat abans de l’inici de la campanya . Diversos membres de SI procedents d’ERC aixi com membres de Democràcia Catalana van avisar a Esquerra que els darrers dies de campanya traurien un comunicat d’aquest  cosa que lamentablement s’ha produït.
 
Esquerra emprendrà mesures legals si les afirmacions de Solidaritat es poden considerar en ferm i no amb una ambigüetat calculada per, tot just passada la campanya electoral, desmentir-les davant un jutge o atribuir-les a un error per evitar una sentència en contra seva".  

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#37 Josep, Lleida, 19/05/2011 - 14:16

Que bo !!! Les rates es barallen entre elles. Be és el problema que tenen les rates i animals rapinyaires en general.
Aneu votant aquests trepes, colla de panolis!!!

#36 DAVID, CARDONA, 18/05/2011 - 21:35

Dediquem tots els esforços per aconseguir una coalició independentista forta a l'ajuntament de BCN, que pugui quedar per davant del PP i per que serveixi d'exemple a seguri de cara al futur, UNITAT, UNITAT i UNITAT!

#35 JoanMarti, Abrera, 18/05/2011 - 20:33

Va, ara mateix vull saber el que cobra el Uriel, eiiiii encara no m'ho ha dit, segur que cobra de molts llocs

#34 Molt Malament, Barcelona, 18/05/2011 - 15:53

Amenaçar amb prendre mesures legals, perquè es demana transparència, no té sentit.Han quedat fatal.

#33 Mercè, Barcelona, 18/05/2011 - 14:47

I el meu vot per en Espot. Endevant Solidaritat!