Publicitat
Illes Balears · 7 de Març de 2012. 19:38h.

ERC, contra Martínez Sistach

Volen que deixi de ser fill il·lustre de la localitat mallorquina de Banyalbufar per "defensar el franquisme"

ERC, contra Martínez Sistach

Martínez Sistach

Esquerra ha presentat una moció a Banyalbufar (Mallorca) perquè l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, deixi de ser fill il·lustre. El regidor d’Esquerra a Banyalbufar, Gabriel Seguí, "algú que empara el robatori d’infants durant el franquisme no pot rebre cap honor".

"L’actual arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha afirmat que s’ha de jutjar el robatori d’infants durant el franquisme en criteris d’aquell temps", critiquen. El regidor d’ERC, Gabriel Seguí, ha explicat que “Martínez Sistach s’ha manifestat en reiterades ocasions en contra de l’abortament, de l’ús de la píndola de l'endemà, dels matrimonis homosexuals i ara ens diu que s’ha de jutjar el robatori d’infants durant el franquisme en criteris d’aquell temps”.

Segons Seguí, “Sistach defensa no només els valors franquistes sinó també la legalitat d’una dictadura i per aquest motiu ja va sent hora que Banyalbufar revoqui el títol que li va atorgar”. En referència al que representa Sistach per Banyalbufar, Seguí ha dit que “no reporta cap valor afegit al municipi sinó tot el contrari, honorar a gent que atempta contra els drets de les persones i sobre tot els de les dones”.

Ja per acabar, Seguí ha fet notar que “la data de presentació de la moció en dia 8 de març ha de fer pensar a la resta de regidors si les tesis masclistes de Sistach han de ser implícitament emparades pel nostre poble”

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#10 Almogàver , La Sagrera , 08/03/2012 - 18:26

ERC està fins i tot contra la mare que la va parir, de fet van nèixer emprenyats contra tots, són els cabrejats perpetus i amargats de la vida.
El que hauria de fer Monsenyor és rebutjar qualsevol honor venint d'un consistori on hi hagés un sol manguta d'aquesta gent.

#10.1 joan albertí, Banyalbufar, 19/03/2012 - 15:08

Perdona, ens haviem oblidat de que no es pot parlar de la "santa" Esglèsia.

#9 Pep, Palma, 08/03/2012 - 13:40

Ara només falta que defensem l'integrisme religiós i persones que atempten contra la meva llibertat hagin de ser enaltides per les institucions. Tots el q defensau Sistach, perquè no proposau a l'iman de Terrassa com a fill il.lustre?

P.D: Molt bé Seguí!

#8 joan, barcelona, 08/03/2012 - 10:34

que erc insulti es sempre un honor.si si afegeix el troglodita tarda, el cardenal pujara encara mes punts.

#8.1 GabrielSegui, Banyalbufar, 08/03/2012 - 12:54

Això és una calúmnia #8.

Esquerra no ha insultat l'Arquebisbe de Barcelona. Les seves declaracions sí són un insult a la dignitat humana; com també ho és la teva referència a Tardà totalment inapropiada I fora de lloc.

#7 GabrielSegui , Palma, 07/03/2012 - 23:58

Veig que és un costum molt arrelat això d'insultar quan no hi ha arguments. Ni que l'hagués proposat persona "non grata". Fins I tot es nega la possibilitat de criticar un bisbe, com si no fos una persona com les altres. No es tracta d'anticlericalisme, és democràcia. Que la pau sigui amb vosaltres.

#7.2 guillem, bcn, 08/03/2012 - 09:44

No Segui, no t'amparis en els arguments, que tu tampoc els fas servir. No li tinc cap simpatia a aquest bisbe, però la teva proposta és un insult a la intel·ligència. Així que Sistach és franquista? Si jo fos ell, ja t'estava denunciant. Insultar a l'església de moment us surt gratis.

#7.3 Almogàver , La Sagrera , 08/03/2012 - 18:28

Nen, que no tens iaia per a lloarte a tu mateix Gabrieló?

#6 Emile, Barcelona, 07/03/2012 - 21:42

Ben fet! Aquest capellanets no saben que es tenir fills
i que te'l robin.