Publicitat
Illes Balears · 25 de Setembre de 2009. 16:28h.

ERC denuncia "agressions a catalanoparlants" a les Illes

El partit es reunirà amb el director general de la Guàrdia Civil el 6 d'octubre

ERC denuncia "agressions a catalanoparlants" a les Illes

Joan Tardà i Joan Lladó, amb l'Obra Cultural Balear

Esquerra (ERC) es reunirà amb el director general de la Guàrdia Civil "per aturar les agressions als catalanoparlants". La trobada es farà el 6 d'octubre. "Arran de les darreres agressions patides per ciutadans de les illes Balears pel fet de parlar en català", el diputat d’Esquerra al Congrés, Joan Tardà, i el president del partit a Balears, Joan Lladó, s’han reunit amb l’Obra Cultural Balear.

El diputat d'Esquerra ha indicat que "li recordarem que no serveix de res que la llei garanteixi el dret a ser atès en català si les casernes i comissaries no es doten de personal competent en la matèria. Instarem a la Guàrdia Civil a que prengui les mesures oportunes”.

Lladó ha declarat que “en el moment que algú és agredit per la llengua que parla, tornam dècades enrera, això no té lloc a una Europa moderna i democràtica". El president d’Esquerra a Mallorca ha denunciat que “pocs dies abans de l’agressió a Ivan Cortés, Bono havia prohibit l’ús del català al Congrés. Són aquestes actuacions les que donen munició als agressors”.

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#57 Francesc, Barcelona, 28/09/2009 - 16:03

....és de segona. I la menyspreen. I, amés encara van amb exigencies i ínfules de conqueridors amb un estat que els recolza.

#56 Francesc, Barcelona, 28/09/2009 - 01:24

Actualment hiha també a les Balears un col.lectiu molt gran de persones de la mateixa llengua que no fa ni 50 anys que hi són -davant dels més de 725 anys dels balears que parlen català, molts dels quals pensen que la llengua i cultura dels balears....

#55 Francesc, Barcelona, 28/09/2009 - 01:18

En el cas balear, hi ha una immensa quantitat de gent que ha tingut segles per a fer-se seva la terra: set segles, entre 725 anys i 775 anys ininterrompudament.

#54 Francesc, Barcelona, 28/09/2009 - 01:12

La legitimitat en defensa d'un territori i d'una gent determinada entenc que ve del fet que ja fa molts segles que no hi ha persones hereves de la gent conquerida al territori conquerit.

#53 Francesc, Barcelona, 28/09/2009 - 01:07

Sobre Medina Mayurqa. Fixa't que el domini àrab sobre Mallorca és també fruit d'una invasió. Tampoc estan legitimats, doncs. I així successivament....