Publicitat
Baix Ebre · 11 de Juny de 2015. 10:57h.

ERC també desbanca CiU a l’Ametlla de Mar

El republicà Jordi Gaseni serà el nou alcalde

ERC també desbanca CiU a l’Ametlla de Mar

Jordi Gaseni

Esquerra també ha aconseguit desbancar a CiU de l’alcaldia a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) després d’un pacte aquest dimecres entre ERC i una de les formacions, Compromís per la Cala. L’acord permetrà que el republicà Jordi Gaseni sigui el nou alcalde.

L’Ametlla estava governada fins ara per CiU amb majoria absoluta, però les eleccions del 24-M van fer que CiU obtingués només cinc regidors, seguit per Esquerra amb 4 per una diferència de només 59 vots. La resta de formacions amb representació territorial són l’esmentada Compromíes per la Cala amb dos i Plataforma Calera també amb dos.

L’acord preveu que el cap de llista d’ERC, Jordi Gaseni, tindrà l’alcaldia durant tot el mandat, i el cap de llista de Compromís per la Cala, Antonio Espuny, en serà el primer tinent d’alcalde.

“Un dels motius que ha impulsat aquest acord, ha estat els molts bons resultats obtinguts en les eleccions municipals, que han permès doblar vots i regidors a les dues formacions”, han explicat fonts d’ERC. En la seva opinió “és un signe evident de la necessitat de canvi que demana la població, i per això han fet tots els esforços necessaris per poder arribar a aquest pacte”.

En l’acte d’investidura, d’aquest pròxim dissabte, almenys un regidor dels independents de Plataforma Calera votarà a Gaseni com alcalde; i a la vegada, aquesta formació donarà suport a l’equip de govern des de l’oposició donat que comparteixen molts punts dels respectius programes electorals.

Les dues formacions ja han començat a treballar en l’elaboració d’un programa de govern municipal conjunt, basat en les propostes i compromisos electorals als quals es van comprometre en els seus respectius programes.

Es dóna la circumstància que l’actual Secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, que va néixer en aquest població, va donar suport a CiU a les eleccions.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Gerard, Ametlla de Mar, 12/06/2015 - 08:08

L'equip de CiU era totalment renovat i ha guanyat les eleccions. Senyors d'ERC on és el comprimís que van firmar amb l'ANC de respectar la llista més votada?. El PSC i Plataforma no han signat aquest acord. Però la cadira és la cadirà. El mateix han fet al consell comarcal del Baix Ebre i MOntsià.

#5 Joan, Sabadell, 11/06/2015 - 21:19

Quins pits...

#4 pere, girona , 11/06/2015 - 15:52

Aquets son uns cara girats i nomes volen protagonisme, qui ha guanyat las eleccions i que ha tingut mes vots ?? si aquet es el pacta que varen signar perquè no el compleixen ??
Que dirà ara el CAPALLANET de ERC ???

#4.1 Sisco, bcn, 11/06/2015 - 18:29

Qui ha guanyat, dius? Doncs no ho sé, però queda clar que les forces del pacte aquest tenen molts més vots i més regidors que CiU.

#3 Marc, Sant Cugat, 11/06/2015 - 12:51

Que pena da llegar al puerto de la Ametlla de Mar y ver el mural reivindicativo independentista.... me recuerda a los años duros en los pueblos del País Vasco... hemos batasunizado la sociedad en Cataluña....os lo dice alguien con familia en Bilbao.

Que pena me da mi amada Cataluña....
La de todos?

#2 Pepet, Sabadell, 11/06/2015 - 12:39

La guerra entre CDC i ERC està declarada i continuarà; a veure si la perdran tots dos.