Maresme · 15 de Febrer de 2011. 18:56h.

Escissió al PP de Mataró

L'expresident del grup municipal es presentarà a les municipals amb un nou partit

Escissió al PP de Mataró

Paulí Mojedano en una imatge d\'arxiu

Paulí Mojedano, expresident del grup municipal del PP de Mataró es presentarà a les properes eleccions municipals amb el Partit Mataronins. Així ho explica en un comunicat amb el qual es defensa de les acusacions d'haver-se endut 27.000 euros del compte del grup municipal, que va fer el passat 8 de febrer el nou portanveu i president del PPC a Mataró, José Manuel López.

Mojedano explica que  "l’origen del conflicte en el sí del Partit Popular a Mataró no ha sorgit durant aquesta darrera campanya de les eleccions autonòmiques, com ha dit el seu president local. El seu naixement es situa ja en la campanya de les eleccions municipals de 2007 quan jo, aleshores candidat, em vaig negar a cedir a la pressió per situar al Sr. Marcos Fernández en un lloc de previsible sortida per ser regidor, segons m’havia demanat l’entorn familiar del President Local".

També diu que "els problemes d’una part majoritària de la junta local del PPC que jo representava amb la direcció catalana del PPC, neixen quan decidim donar suport a la Sra. Montserrat Nebrera com a candidata a la Presidència del PPC. Des d’aleshores varem ser estigmatitzats" i que va comunicar a la mesa electoral "la meva intenció de demandar al partit" per irregularitats al Congrés Comarcal i al finançament del partit.

A partir d'aquí, diu, va rebre "una trucada del President del PP de Barcelona per intentar convèncer-me de que no ho fes, i manifestant-me la seva voluntat de reunir-se amb mi de manera immediata per tal d’arribar a un acord.  Va ser llavors quan se’m fa la proposta de signar un pacte a tres bandes, amb la direcció del PPC, el president local i jo mateix, amb l’objectiu de pacificar el partit a Mataró i “començar de zero”. Jo exigeixo que amb el pacte, s’annexi un document de compromisos d’acció política, d’objectius, definició d’equip i calendari. Perquè, al meu entendre, del que es tractava era de posar el partit a treballar, i no de guardar aparences cara en fora".

"El pacte, passats els mesos, s’havia clarament incomplert per part del president local. El seu entorn anava dedicat mes a fer la guerra d’interessos pel seu compte que no a treballar i posar l’organització en marxa. En lloc de complementar l’acció política del grup municipal es dedicava a boicotejar el seu treball i el dels regidors. L’objectiu era sempre desacreditar al president del grup municipal i portaveu davant els militants, així com al seu num. 2 Juan Carlos Ferrando i a la regidora Corominas", afegeix.

"Com a conseqüència de tot això, personalment, i en nom també de les regidores Corominas i Martínez, envio una carta al Secretari General del PPC en la que li manifesto que, cas de no accedir a la meva reiterada petició des de feia mesos, de poder reunir-me amb ell i la presidenta del PPC per parlar de la situació del partit a Mataró i de com preparar les municipals, ens veuríem obligats a desvincular-nos de l’Acord signat el desembre de 2009, tal com preveia la clàusula 16 del mateix Acord en cas d’incompliment dels compromisos que estaven previstos en el text.  El secretari general del PPC, a través d’un enviat, em fa saber que se’ns nega la possibilitat de parlar amb la direcció una vegada mes", explica.

També diu que "la desvinculació de l’Acord comportava tres coses: que les regidores i jo, així com altres persones de la junta local del partit, en deixàvem de formar part. Que per majoria del grup municipal decidíem recuperar la sobirania en la gestió política i comptable del grup. Que decidíem, també per majoria del grup, deixar de finançar al partit".

"Per garantir el compliment de deixar de finançar al partit, cosa que no consideràvem regular, la regidora Corominas i jo varem procedir a retirar els diners del compte del grup municipal en el que hi intervenia un representant de la direcció del partit i traspassar-los a un nou compte a nom del grup en el que hi teníem signatura ella i jo mateix. D’això, així com dels altres dos acords als que feia referència en el punt setè, varem informar personalment ella i jo al president del PP de Barcelona l’endemà mateix en el despatx d’aquest. Li varem donar també una còpia de la carta enviada al secretari general del PPC Jordi Cornet. En va tenir coneixement per tant també el Sr. Villagrasa, que després de la renuncia dels tres regidors va mostrar-se, curiosament, sorprès per això en roda de premsa, com si hagués estat fet de manera oculta", comenta.

"La decisió posterior de transferir els recursos a un compte de l’Associació Mataronins va ser motivada pel fet que des del partit no se’ns deixava fer acció política com a grup municipal del PP, i la que havia de ser en un principi una associació filial per intentar captar a gent independent de la ciutat, va esdevenir l’únic instrument a través del qual podíem seguir treballant per Mataró complint amb el compromís amb els votants i electors i no seguir inactius".

"Per això vaig decidir, com a responsable polític i legal màxim del grup municipal, i que tenia per tant la capacitat de decidir a què es destinaven els recursos per fer acció política, dotar de recursos a l’associació Mataronins, que havia de dedicar-se tant en aquells dies com posteriorment a la organització d’actes, conferències , etc per tal de començar a llençar el nostre missatge a la ciutadania després de tant de temps perdut.  Aquests diners per tant, no se’ls ha endut ningú, com s’ha dit amb molta mala intenció, no en pot disposar ningú en clau personal sinó política, i la seva situació està absolutament justificada. El que és molt clar, és que no son del Partit Popular, com equivocadament algú ha pogut entendre, i no poden per tant tornar a un lloc del que no han set mai", afegeix.

"El Partit Mataronins no és ni pretén ser, ni te res a veure amb el PP tret que alguns dels seus membres n’han estat afiliats. Mataronins vol ser un instrument d’acció política representatiu de la societat civil, per fer política d’un altre manera, que vol ser participativa i contribuir a l’empoderament i a la responsabilitat personal dels ciutadans. L’objectiu no és el poder ni defensar els interessos corporatius d’un partit, ni fer un debat ideològic 8sempre pervers), sinó fer acció política creativa dirigida a transformar la societat i la ciutat, fomentant el lliure debat d’idees, i no la lluita partidària. I impulsar que aquestes idees es converteixin en realitat posant l’accent en l’interès de ciutat i no en clau de partit", conclou. 

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI DE MAR (Baix Empordà), 15/02/2011 - 19:21

Per fi! Ja va sent hora de que en Paulí Mojedano - a qui conec personalment des de fa molts anys ? es deixi de romanços i tots plegats treballem per una Catalunya lliure i sobirana.